Verwarm de Campina Volle Room, Campina Volle Melk, fijne suiker, vanille-extract en kaneelstokjes in een pannetje op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra het mengsel begint te koken. Laat de kaneelstokjes nog 10 minuten in het roommengsel trekken voordat je ze eruit haalt.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe en roer opnieuw. Giet het mengsel in de siliconen vormpjes of kleine glazen. Laat eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit een kleine pan op laag vuur en voeg de honing toe. Laat de honing langzaam karameliseren tot deze een diepe kleur krijgt. Voeg het mandarijnsap toe zodra de honing een mooie karamelkleur heeft en meng door elkaar. Voeg daarna de partjes mandarijn toe aan de pan en roer voorzichtig door de hete saus. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.
Haal de panna cotta's uit de siliconen vormpjes en leg ze op dessertbordjes of in kommetjes. Als je kleine glazen hebt gebruikt, dompel ze dan eerst heel kort in warm water en gebruik een mes om de panna cotta voorzichtig los te maken voordat je ze omkeert op het bord.
Werk af met de partjes mandarijn en een beetje saus en serveer.
Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
- Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
- Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus
Verwarm de Campina Volle Room, Campina Volle Melk, fijne suiker, vanille-extract en kaneelstokjes in een pannetje op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra het mengsel begint te koken. Laat de kaneelstokjes nog 10 minuten in het roommengsel trekken voordat je ze eruit haalt.
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe en roer opnieuw. Giet het mengsel in de siliconen vormpjes of kleine glazen. Laat eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verhit een kleine pan op laag vuur en voeg de honing toe. Laat de honing langzaam karameliseren tot deze een diepe kleur krijgt. Voeg het mandarijnsap toe zodra de honing een mooie karamelkleur heeft en meng door elkaar. Voeg daarna de partjes mandarijn toe aan de pan en roer voorzichtig door de hete saus. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.
Haal de panna cotta's uit de siliconen vormpjes en leg ze op dessertbordjes of in kommetjes. Als je kleine glazen hebt gebruikt, dompel ze dan eerst heel kort in warm water en gebruik een mes om de panna cotta voorzichtig los te maken voordat je ze omkeert op het bord.
Werk af met de partjes mandarijn en een beetje saus en serveer.
Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
- Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
- Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus