Sluiten
kookmodus
Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn
Stap 1 van 5

Verwarm de Campina Volle Room, Campina Volle Melk, fijne suiker, vanille-extract en kaneelstokjes in een pannetje op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra het mengsel begint te koken. Laat de kaneelstokjes nog 10 minuten in het roommengsel trekken voordat je ze eruit haalt.

Stap 2 van 5

Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe en roer opnieuw. Giet het mengsel in de siliconen vormpjes of kleine glazen. Laat eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 3 van 5

Verhit een kleine pan op laag vuur en voeg de honing toe. Laat de honing langzaam karameliseren tot deze een diepe kleur krijgt. Voeg het mandarijnsap toe zodra de honing een mooie karamelkleur heeft en meng door elkaar. Voeg daarna de partjes mandarijn toe aan de pan en roer voorzichtig door de hete saus. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.

Stap 4 van 5

Haal de panna cotta's uit de siliconen vormpjes en leg ze op dessertbordjes of in kommetjes. Als je kleine glazen hebt gebruikt, dompel ze dan eerst heel kort in warm water en gebruik een mes om de panna cotta voorzichtig los te maken voordat je ze omkeert op het bord.

Stap 5 van 5

Werk af met de partjes mandarijn en een beetje saus en serveer.

Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
  - Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
  - Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn
Recept
Campina

Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Nagerecht
35 minuten | Zoet
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

 • 400
  ml Campina Volle Room
 • 100
  ml Campina Volle Melk
 • 100
  g fijne suiker
 • 3
  kaneelstokjes
 • 5
  gelatineblaadjes
 • 1
  sinaasappel (schil)
 • 40
  g honing
 • 60
  ml vers geperste mandarijnsap
 • 2
  mandarijnen (partjes, gepeld en zonder witte vliesjes)
 1. Verwarm de Campina Volle Room, Campina Volle Melk, fijne suiker, vanille-extract en kaneelstokjes in een pannetje op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra het mengsel begint te koken. Laat de kaneelstokjes nog 10 minuten in het roommengsel trekken voordat je ze eruit haalt.

 2. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het roommengsel. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe en roer opnieuw. Giet het mengsel in de siliconen vormpjes of kleine glazen. Laat eerst op kamertemperatuur afkoelen en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

 3. Verhit een kleine pan op laag vuur en voeg de honing toe. Laat de honing langzaam karameliseren tot deze een diepe kleur krijgt. Voeg het mandarijnsap toe zodra de honing een mooie karamelkleur heeft en meng door elkaar. Voeg daarna de partjes mandarijn toe aan de pan en roer voorzichtig door de hete saus. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen.

 4. Haal de panna cotta's uit de siliconen vormpjes en leg ze op dessertbordjes of in kommetjes. Als je kleine glazen hebt gebruikt, dompel ze dan eerst heel kort in warm water en gebruik een mes om de panna cotta voorzichtig los te maken voordat je ze omkeert op het bord.

 5. Werk af met de partjes mandarijn en een beetje saus en serveer.

  Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
    - Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
    - Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus

Recept
Campina
Speculoostaart met Plattekaas

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Limoen Pudding

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Confituurkoekjes

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Chocolademousse met slagroom

Nagerecht | 20 minuten