Sluiten
kookmodus
Hasselback aardappelen met verse kaas dip
Stap 1 van 6

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2 van 6

Meng de Campina Verse Kaas, dille, bieslook en geperste knoflook in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Laat de dip in de koelkast staan terwijl de aardappelen bakken om de smaken goed te laten intrekken.

Stap 3 van 6

Snij de aardappelen in dunne schijfjes, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt zodat de aardappel onderaan verbonden blijft. Smelt de boter. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rozemarijntakjes toe in de ovenschaal.

Stap 4 van 6

Bak de aardappelen ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Bestrijk de aardappelen elke 20 minuten opnieuw met de gesmolten boter van de bodem van de pan. Bak tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 5 van 6

Haal de aardappelen uit de oven en breng ze op smaak met extra zout, peper en wat verse kruiden.

Stap 6 van 6

Serveer de Hasselback aardappelen warm met de verse kaas dip.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hasselback aardappelen met verse kaas dip Hasselback aardappelen met verse kaas dip
Recept
Campina

Hasselback aardappelen met verse kaas dip

Bijgerecht
75 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de Hasselback Aardappelen:

  • 1
    kg aardappelen
  • 85
    g Campina Grasboter ongezouten of gezouten
  • 3
    takjes rozemarijn
  • 1
    zout en peper
  • 1
    verse kruiden voor afwerking (oregano, bieslook…)

Voor de dip:

  • 250
    g Campina Verse Kaas Vol
  • 1
    eetlepels verse dille (fijngehakt)
  • 1
    eetlepels bieslook (fijngehakt)
  • 1
    teentjes knoflook (geperst)
  • 1
    zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Meng de Campina Verse Kaas, dille, bieslook en geperste knoflook in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Laat de dip in de koelkast staan terwijl de aardappelen bakken om de smaken goed te laten intrekken.

  3. Snij de aardappelen in dunne schijfjes, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt zodat de aardappel onderaan verbonden blijft. Smelt de boter. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rozemarijntakjes toe in de ovenschaal.

  4. Bak de aardappelen ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Bestrijk de aardappelen elke 20 minuten opnieuw met de gesmolten boter van de bodem van de pan. Bak tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  5. Haal de aardappelen uit de oven en breng ze op smaak met extra zout, peper en wat verse kruiden.

  6. Serveer de Hasselback aardappelen warm met de verse kaas dip.

Recept
Campina
Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing

Bijgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus

Bijgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Labneh met rozenwater

Bijgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Radijsjes van de grill met olijvenkruimels & plattekaas-roomdip

Bijgerecht | 10 minuten