Zet een zeef in een grote kom. Maak gebruik van de metalen haakjes aan de rand van de zeef zodat het de bodem van de kom niet raakt. Leg een kaasdoek in de zeef en giet hierin de magere verse kaas.
Besprenkel de kaas met een snufje zout en meng met een lepel.
Sluit de kaasdoek af met een elastiek en zorg ervoor dat het doek strak rondom de kaas zit.
Plaats de kom met de zeef in de koelkast en laat de kaas 8 uur uitlekken.
Haal de kom uit de koelkast en haal de labneh uit het kaasdoek. Serveer met een koffielepel rozenwater.
Tip: de opgevangen wei kun je perfect gebruiken als basis voor pancakes!
Kaasdoek
Zet een zeef in een grote kom. Maak gebruik van de metalen haakjes aan de rand van de zeef zodat het de bodem van de kom niet raakt. Leg een kaasdoek in de zeef en giet hierin de magere verse kaas.
Besprenkel de kaas met een snufje zout en meng met een lepel.
Sluit de kaasdoek af met een elastiek en zorg ervoor dat het doek strak rondom de kaas zit.
Plaats de kom met de zeef in de koelkast en laat de kaas 8 uur uitlekken.
Haal de kom uit de koelkast en haal de labneh uit het kaasdoek. Serveer met een koffielepel rozenwater.
Tip: de opgevangen wei kun je perfect gebruiken als basis voor pancakes!
Kaasdoek