Sluiten
kookmodus
Labneh met rozenwater
Stap 1 van 7

Zet een zeef in een grote kom. Maak gebruik van de metalen haakjes aan de rand van de zeef zodat het de bodem van de kom niet raakt. Leg een kaasdoek in de zeef en giet hierin de magere verse kaas.

Stap 2 van 7

Besprenkel de kaas met een snufje zout en meng met een lepel.

Stap 3 van 7

Sluit de kaasdoek af met een elastiek en zorg ervoor dat het doek strak rondom de kaas zit.

Stap 4 van 7

Plaats de kom met de zeef in de koelkast en laat de kaas 8 uur uitlekken.

Stap 5 van 7

Haal de kom uit de koelkast en haal de labneh uit het kaasdoek. Serveer met een koffielepel rozenwater.

Stap 6 van 7

Tip: de opgevangen wei kun je perfect gebruiken als basis voor pancakes!

Stap 7 van 7 - Extra

Kaasdoek

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Labneh met rozenwater Labneh met rozenwater
Recept
Campina

Labneh met rozenwater

Bijgerecht
10 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g Campina Magere Verse Kaas
  • 1
    snuifje zout
  • 1
    theelepels rozenwater
In de koelkast: minstens 8 uur
  1. Zet een zeef in een grote kom. Maak gebruik van de metalen haakjes aan de rand van de zeef zodat het de bodem van de kom niet raakt. Leg een kaasdoek in de zeef en giet hierin de magere verse kaas.

  2. Besprenkel de kaas met een snufje zout en meng met een lepel.

  3. Sluit de kaasdoek af met een elastiek en zorg ervoor dat het doek strak rondom de kaas zit.

  4. Plaats de kom met de zeef in de koelkast en laat de kaas 8 uur uitlekken.

  5. Haal de kom uit de koelkast en haal de labneh uit het kaasdoek. Serveer met een koffielepel rozenwater.

  6. Tip: de opgevangen wei kun je perfect gebruiken als basis voor pancakes!

Extra
  1. Kaasdoek

Recept
Campina
Wraps met tomaat

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing

Bijgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Aardappelrösti’s

Lunch | 20 minuten