Sluiten
kookmodus
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit
Stap 1 van 23 - Sorbet van groene asperges

Asperges in stukken snijden en garen in kokend gezouten water.

Stap 2 van 23 - Sorbet van groene asperges

Blenden en eventueel wat kookvocht toevoegen.

Stap 3 van 23 - Sorbet van groene asperges

Doorzeven en op smaak brengen met suikerwater.

Stap 4 van 23 - Sorbet van groene asperges

Afdraaien.

Stap 5 van 23 - Kaastaart

Gelatine weken in koud water.

Stap 6 van 23 - Kaastaart

Eidooier met de suiker opkloppen.

Stap 7 van 23 - Kaastaart

Campina Verse Kaas eronder mengen. Gesuikerde room half opkloppen.

Stap 8 van 23 - Kaastaart

Gelatine smelten op laag vuur, citroensap en marascino toevoegen.

Stap 9 van 23 - Kaastaart

Gelatine onder de kaasmassa mengen. Room eronder mengen.

Stap 10 van 23 - Kaastaart

De massa uitstorten in ringen en laten opstijven in de koelkast.

Stap 11 van 23 - Chocoladebiscuit

Chocolade en boter smelten au bain-marie.

Stap 12 van 23 - Chocoladebiscuit

Eieren opkloppen met de suiker. Eiermassa onder de chocolademassa mengen.

Stap 13 van 23 - Chocoladebiscuit

Bloem toevoegen en afbakken op 150°C.

Stap 14 van 23 - Solerogelei

Gelatine weken in koud water.

Stap 15 van 23 - Solerogelei

Glucose opwarmen met 1/5 van het mangosap.

Stap 16 van 23 - Solerogelei

Gelatine hierin smelten.

Stap 17 van 23 - Solerogelei

De rest van de mangopuree toevoegen.

Stap 18 van 23 - Solerogelei

Uitstorten op plasticfolie en invriezen.

Stap 19 van 23 - Aardbeien, pompelmoes, rabarber

De aardbeien wassen en versnijden voor versiering.

Stap 20 van 23 - Aardbeien, pompelmoes, rabarber

De pompelmoezen in stukken snijden.

Stap 21 van 23 - Aardbeien, pompelmoes, rabarber

De rabarber schillen, in stukken versnijden.

Stap 22 van 23 - Aardbeien, pompelmoes, rabarber

Een lichte siroop maken van suiker, witte wijn en de kruiden.

Stap 23 van 23 - Aardbeien, pompelmoes, rabarber

Hierin de rabarber laten marineren.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit
Recept
Campina

Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht
75 minuten | Zoet
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

Sorbet van groene asperges

  • 0,5
    bussels groene asperges
  • 150
    g suiker
  • 1
    dl water
  • 0,5
    eetlepels glucose
  • zout

Kaastaart

  • 62,5
    g Campina Magere Verse Kaas
  • 16
    g suiker
  • 0,5
    eieren (eierdooier)
  • 1
    blaadjes gelatine
  • 50
    g Campina Slagroom (40% vet) (met suiker)
  • 9
    g citroensap
  • 7
    g marascino

Chocoladebiscuit

  • 62,5
    g chocolade
  • 100
    g boter
  • 2
    eieren
  • 100
    g suiker
  • 55
    g bloem

Solerogelei

  • 62,5
    g mango (enkel het pulp)
  • 15
    g glucose
  • 0,3
    blaadjes gelatine

Aardbeien, pompelmoes, rabarber

  • 4
    aardbeien
  • 1
    pompelmoezen (wit)
  • 0,5
    stengels rabarber
  • suiker
  • witte wijn
  • steranijs
  • sechuanpeper
  • dragon
Sorbet van groene asperges
  1. Asperges in stukken snijden en garen in kokend gezouten water.

  2. Blenden en eventueel wat kookvocht toevoegen.

  3. Doorzeven en op smaak brengen met suikerwater.

  4. Afdraaien.

Kaastaart
  1. Gelatine weken in koud water.

  2. Eidooier met de suiker opkloppen.

  3. Campina Verse Kaas eronder mengen. Gesuikerde room half opkloppen.

  4. Gelatine smelten op laag vuur, citroensap en marascino toevoegen.

  5. Gelatine onder de kaasmassa mengen. Room eronder mengen.

  6. De massa uitstorten in ringen en laten opstijven in de koelkast.

Chocoladebiscuit
  1. Chocolade en boter smelten au bain-marie.

  2. Eieren opkloppen met de suiker. Eiermassa onder de chocolademassa mengen.

  3. Bloem toevoegen en afbakken op 150°C.

Solerogelei
  1. Gelatine weken in koud water.

  2. Glucose opwarmen met 1/5 van het mangosap.

  3. Gelatine hierin smelten.

  4. De rest van de mangopuree toevoegen.

  5. Uitstorten op plasticfolie en invriezen.

Aardbeien, pompelmoes, rabarber
  1. De aardbeien wassen en versnijden voor versiering.

  2. De pompelmoezen in stukken snijden.

  3. De rabarber schillen, in stukken versnijden.

  4. Een lichte siroop maken van suiker, witte wijn en de kruiden.

  5. Hierin de rabarber laten marineren.

Recept
Campina
Chocomousse

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Scones met witte chocolade en frambozenconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
IJs-smoothie

Nagerecht | 250 minuten

Recept
Campina
Appeltaart

Nagerecht | 60 minuten