Sluiten
kookmodus
Plattekaas met chia en pruimen uit de oven
Stap 1 van 8

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 8

Snijd de pruimen in twee en verwijder de pit.

Stap 3 van 8

Leg de pruimen met de platte kant naar boven in een ovenschaal.

Stap 4 van 8

Bestrooi de pruimen met de geraspte gember, sinaasappelsap, rietsuiker en amandelschilfers.

Stap 5 van 8

Bak de pruimen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Stap 6 van 8

Neem een pannetje en warm hierin 500 ml water op.

Stap 7 van 8

Voeg aan het water 2 eetlepels chiazaden en laat ze zwellen.

Stap 8 van 8

Serveer de plattekaas met de chiazaden en de pruimen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Plattekaas met chia en pruimen uit de oven Plattekaas met chia en pruimen uit de oven
Recept
Campina

Plattekaas met chia en pruimen uit de oven

Nagerecht
40 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g Campina Volle Plattekaas
  • 50
    ml sinaasappelsap
  • 2
    eetlepels chiazaad
  • 2
    eetlepels rietsuiker
  • 2
    eetlepels amandelschilfers
  • 500
    ml water
  • 8
    pruimen
  • 1
    cm gember
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de pruimen in twee en verwijder de pit.

  3. Leg de pruimen met de platte kant naar boven in een ovenschaal.

  4. Bestrooi de pruimen met de geraspte gember, sinaasappelsap, rietsuiker en amandelschilfers.

  5. Bak de pruimen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

  6. Neem een pannetje en warm hierin 500 ml water op.

  7. Voeg aan het water 2 eetlepels chiazaden en laat ze zwellen.

  8. Serveer de plattekaas met de chiazaden en de pruimen.

Recept
Campina
Confituurkoekjes

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeggebakjes met asperges, zalm en plattekaas met bieslook

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
IJs-smoothie

Nagerecht | 250 minuten

Recept
Campina
Chocomousse

Nagerecht | 20 minuten