Sluiten
kookmodus
Kleine chocoladesoufflés met frambozen
Stap 1 van 13

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2 van 13

Smelt de chocolade au bain-marie.

Stap 3 van 13

Meng al roerend de eierdooiers met de maïzena, opgewarmde melk en 10 g suiker.

Stap 4 van 13

Zet het mengsel al roerend op een laag vuurtje.

Stap 5 van 13

Laat ongeveer 1 minuut doorkoken.

Stap 6 van 13

Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat afkoelen.

Stap 7 van 13

Klop intussen de eiwitten stijf en voeg 65 g suiker toe.

Stap 8 van 13

Meng voorzichtig het opgeklopte eiwit met de chocolade.

Stap 9 van 13

Vet de vormpjes in met boter.

Stap 10 van 13

Giet het chocolademengsel in de vormpjes en bestrooi met frambozen.

Stap 11 van 13

Zet de soufflés in de oven gedurende 12-15 minuten.

Stap 12 van 13

Haal ze uit de oven en serveer meteen.

Stap 13 van 13 - Extra

Vormpjes voor de soufflé

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kleine chocoladesoufflés met frambozen Kleine chocoladesoufflés met frambozen
Recept
Campina

Kleine chocoladesoufflés met frambozen

Nagerecht
35 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 25
    cl Campina Halfvolle AA Melk
  • 25
    g maïzena
  • 75
    g bruine suiker
  • 150
    g zwarte chocolade
  • 6
    eieren (enkel de eiwitten)
  • 3
    eieren (enkel de eierdooiers)
  • handjes frambozen
  • boter
In de oven: 12-15 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Smelt de chocolade au bain-marie.

  3. Meng al roerend de eierdooiers met de maïzena, opgewarmde melk en 10 g suiker.

  4. Zet het mengsel al roerend op een laag vuurtje.

  5. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken.

  6. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat afkoelen.

  7. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg 65 g suiker toe.

  8. Meng voorzichtig het opgeklopte eiwit met de chocolade.

  9. Vet de vormpjes in met boter.

  10. Giet het chocolademengsel in de vormpjes en bestrooi met frambozen.

  11. Zet de soufflés in de oven gedurende 12-15 minuten.

  12. Haal ze uit de oven en serveer meteen.

Extra
  1. Vormpjes voor de soufflé

Recept
Campina
Chocomoussetaart

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Speculoostaart met Plattekaas

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht | 90 minuten

Recept
Campina
Trifle met room

Nagerecht | 60 minuten