Sluiten
kookmodus
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur
Stap 1 van 13 - Karnemelkpap

Klop de eierdooeiers en de suiker goed los.

Stap 2 van 13 - Karnemelkpap

Breng de Campina melk, room, babeure en het opengesneden vanillestokje aan de kook.

Stap 3 van 13 - Karnemelkpap

Neem van het vuur, zet een deksel op en laat 15 minuten trekken.

Stap 4 van 13 - Karnemelkpap

Vanillestokje leegschrapen en de zaadjes door de vloeistof roeren.

Stap 5 van 13 - Karnemelkpap

Voeg het vanillemengsel al roerend toe aan de eidooiers met suiker.

Stap 6 van 13 - Karnemelkpap

Voeg een klein scheutje hoppejenever en een snufje zout toe;

Stap 7 van 13 - Karnemelkpap

Vul de ingevette vormpjes met wat confituur

Stap 8 van 13 - Karnemelkpap

Leg daarop een koekje (om de confituur op de bodem te houden: blijf wat duwen tot het koekje doordrenkt is of drenk dit koekje in jenever voor de wat straffere gasten)

Stap 9 van 13 - Karnemelkpap

Giet daarop de flan.

Stap 10 van 13 - Karnemelkpap

De flan garen in een bain-marie voor ongeveer 20 min. bij 99°C

Stap 11 van 13 - Karnemelkpap

Net voor het opdienen bestrooien met rietsuiker en met een brander karameliseren.

Stap 12 van 13 - Karnemelkpap

Serveer met één van de koekjes.

Stap 13 van 13 - Extra

vormpjes en een crème brulé brander

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur
Recept
Campina

Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    ml Campina Halfvolle melk
  • 250
    ml karnemelkpap
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 5
    eieren (eidooiers)
  • 5
    eieren
  • 70
    g suiker
  • 1
    scheutje hoppejenever
  • 1
    vanillestok
  • 5
    eetlepels hoppeconfituur
  • 8
    koekjes (kletskop, natuurboterwafel, amandelbrood, ..)
  • zout
  • rietsuiker
In de oven: 14 minuten
Karnemelkpap
  1. Klop de eierdooeiers en de suiker goed los.

  2. Breng de Campina melk, room, babeure en het opengesneden vanillestokje aan de kook.

  3. Neem van het vuur, zet een deksel op en laat 15 minuten trekken.

  4. Vanillestokje leegschrapen en de zaadjes door de vloeistof roeren.

  5. Voeg het vanillemengsel al roerend toe aan de eidooiers met suiker.

  6. Voeg een klein scheutje hoppejenever en een snufje zout toe;

  7. Vul de ingevette vormpjes met wat confituur

  8. Leg daarop een koekje (om de confituur op de bodem te houden: blijf wat duwen tot het koekje doordrenkt is of drenk dit koekje in jenever voor de wat straffere gasten)

  9. Giet daarop de flan.

  10. De flan garen in een bain-marie voor ongeveer 20 min. bij 99°C

  11. Net voor het opdienen bestrooien met rietsuiker en met een brander karameliseren.

  12. Serveer met één van de koekjes.

Extra
  1. vormpjes en een crème brulé brander

Recept
Campina
Appeltaart

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Witte chocoladetaart met roomkaas

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Warme én koude soep van aardbeien

Nagerecht | 30 minuten