Sluiten
kookmodus
Zalm in romige citroensaus
Stap 1 van 5

Doe de groentebouillon, geperste knoflook, citroensap en dijon mosterd in een pan en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.

Stap 2 van 5

Giet de Campina Culinaire Room in de pan en roer goed door. Laat de saus op laag vuur sudderen gedurende 5 minuten. Meng in een kom de maïzena met een kleine hoeveelheid water om een glad papje te maken. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door om de saus te verdikken. Blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.

Stap 3 van 5

Voeg de kappertjes en dille toe aan de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout naar smaak.

Stap 4 van 5

Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een pan met olijfolie en bak de zalm op middelhoog vuur 4 minuten aan beide kanten of tot gaar.

Stap 5 van 5

Serveer de zalm met romige citroensaus en garneer met citroenschijfjes.
Serveertip: serveer met aardappelpuree en veldsla.

Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zalm in romige citroensaus Zalm in romige citroensaus
Recept
Campina

Zalm in romige citroensaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vis
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 240
    ml groentebouillon
  • 1
    teentjes knoflook (geperst)
  • 1,5
    eetlepels sap van verse citroen
  • 1
    theelepels Dijon mosterd
  • 1
    theelepels maïzena
  • 2
    eetlepels kappertjes
  • 150
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • 3
    eetlepels dille (fijngehakt)
  • 1
    schijfjes citroen ter garnering
  • 6
    zalmfilets
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 1
    theelepels paprikapoeder
  • 1
    theelepels zout
  • 1
    theelepels peper (gemalen)
  1. Doe de groentebouillon, geperste knoflook, citroensap en dijon mosterd in een pan en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.

  2. Giet de Campina Culinaire Room in de pan en roer goed door. Laat de saus op laag vuur sudderen gedurende 5 minuten. Meng in een kom de maïzena met een kleine hoeveelheid water om een glad papje te maken. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door om de saus te verdikken. Blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.

  3. Voeg de kappertjes en dille toe aan de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout naar smaak.

  4. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een pan met olijfolie en bak de zalm op middelhoog vuur 4 minuten aan beide kanten of tot gaar.

  5. Serveer de zalm met romige citroensaus en garneer met citroenschijfjes.
    Serveertip: serveer met aardappelpuree en veldsla.

    Smakelijk!

Recept
Campina
Tabouleh

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Zalm, zeekraal en romige oesterjus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Struisvogelbiefstuk met roomsaus

Hoofdgerecht | 15 minuten