Sluiten
kookmodus
Espuma van aardappel
Stap 1 van 8 - Espuma van aardappel

Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water met de tijm, rozemarijn en het teentje look.

Stap 2 van 8 - Espuma van aardappel

Giet de aardappelen af, maar houd het kookvocht bij.

Stap 3 van 8 - Espuma van aardappel

Haal de aromaten eruit.

Stap 4 van 8 - Espuma van aardappel

Doe de aardappelen samen met 200 ml kookvocht, de room en olijfolie in een blender.

Stap 5 van 8 - Espuma van aardappel

Breng op smaak met zout en mix 10 minuten.

Stap 6 van 8 - Espuma van aardappel

Giet het aardappelmengsel in de espumafles.

Stap 7 van 8 - Espuma van aardappel

Schud goed en spuit de espuma in glazen.

Stap 8 van 8 - Extra

espumafles
blender

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Espuma van aardappel Espuma van aardappel
Recept
Campina

Espuma van aardappel

Hoofdgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g aardappelen (blokjes)
  • 1
    teentjes knoflook (doormidden gesneden)
  • 100
    g olijfolie
  • 3
    takjes tijm
  • 1
    takjes rozemarijn
  • zout
  • oude kaas (geraspt)
  • lente-uitjes
  • koffie
  • 250
    g Campina Volle room (33% vet)
Espuma van aardappel
  1. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water met de tijm, rozemarijn en het teentje look.

  2. Giet de aardappelen af, maar houd het kookvocht bij.

  3. Haal de aromaten eruit.

  4. Doe de aardappelen samen met 200 ml kookvocht, de room en olijfolie in een blender.

  5. Breng op smaak met zout en mix 10 minuten.

  6. Giet het aardappelmengsel in de espumafles.

  7. Schud goed en spuit de espuma in glazen.

Extra
  1. espumafles
    blender

Recept
Campina
Royale lasagna

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Steak Stroganoff

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Gnocchi met gorgonzola en noten

Hoofdgerecht | 20 minuten