Sluiten
kookmodus
Romig stoofvlees
Stap 1 van 13

Verhit de boter in een pan.

Stap 2 van 13

Bak het runds- en varkensvlees goed aan, in kleine porties.

Stap 3 van 13

Doe het vlees in een braadpan met deksel, die ook in de oven mag.

Stap 4 van 13

Bak daarna de uien glazig in de pan waarin je het vlees hebt gebakken.

Stap 5 van 13

Blus de pan met het bier.

Stap 6 van 13

Doe er de mosterd, de laurier en de tijm bij. Roer de bakresten goed los.

Stap 7 van 13

Voeg de inhoud van de pan toe aan de braadpan met het vlees. Doe er ook de wortelen bij.

Stap 8 van 13

Laat het stoofvlees ongeveer 2 uur sudderen in een oven van 160°C.

Stap 9 van 13

Controleer of het vlees zacht en helemaal gaar is. Anders verleng je de oventijd nog een kwartiertje.

Stap 10 van 13

Haal het vlees en de groenten uit de pan.

Stap 11 van 13

Laat het kookvocht even inkoken, breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 12 van 13

Roer de Campina Lichte Room onder het kookvocht.

Stap 13 van 13

Voeg opnieuw het vlees en de groenten toe en serveer meteen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Romig stoofvlees Romig stoofvlees
Recept
Campina

Romig stoofvlees

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g varkensstoofvlees
  • 1
    kg rundsstoofvlees
  • 2
    uien (in stukken)
  • 50
    g boter
  • 300
    g wortelen (gekleurd, geschild en in stukken van 2 cm gesneden)
  • 300
    ml donker bier
  • 2
    eetlepels mosterd
  • 4
    blaadjes laurier
  • takjes tijm (vers)
  • peper
  • zout
  • 200
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
In de oven: 2 uur
  1. Verhit de boter in een pan.

  2. Bak het runds- en varkensvlees goed aan, in kleine porties.

  3. Doe het vlees in een braadpan met deksel, die ook in de oven mag.

  4. Bak daarna de uien glazig in de pan waarin je het vlees hebt gebakken.

  5. Blus de pan met het bier.

  6. Doe er de mosterd, de laurier en de tijm bij. Roer de bakresten goed los.

  7. Voeg de inhoud van de pan toe aan de braadpan met het vlees. Doe er ook de wortelen bij.

  8. Laat het stoofvlees ongeveer 2 uur sudderen in een oven van 160°C.

  9. Controleer of het vlees zacht en helemaal gaar is. Anders verleng je de oventijd nog een kwartiertje.

  10. Haal het vlees en de groenten uit de pan.

  11. Laat het kookvocht even inkoken, breng eventueel op smaak met peper en zout.

  12. Roer de Campina Lichte Room onder het kookvocht.

  13. Voeg opnieuw het vlees en de groenten toe en serveer meteen.

Recept
Campina
Waterzooi met Belgische wintergroenten

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Struisvogelbiefstuk met roomsaus

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Quiche paddestoelen, bloemkool en geitenkaas

Hoofdgerecht | 15 minuten