Verwijder de schaal van de langoustinestaarten. Spoel de mosterdsla in koud water, snij de ijsbergsla in fijne reepjes (julienne).
Droog de sla (liefst met een sladroger) en meng de salade met de gesneden kerstomaatjes en de fijn versnipperde sjalot.
Kruid de sla met peper, zout (of fleur de sel), een scheutje chardonnay azijn en een scheutje olijfolie.
Vermeng de appel dobbelsteentjes met een beetje citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Vermeng de knolselder met de appeltjes en een eetlepel Campina Zure Room.
Voeg peper en zout toe.
De mengeling moet min of meer een stevige massa vormen en goed homogeen vermengd zijn.
Snij 1 snede (van 1 cm dik) van het Duroc d'Olives buikspek diagonaal in repen van 3 cm.
Grill de repen van het buikspek op een matig vuur.
Bak de langoustines kort aan en houd deze warm samen met het spek.
Warm de kalfsfond op en voeg een scheut olijfolie toe. Smaak naar believen af met peper en zout.
Dresseer het bord met de slamengeling, gevolgd door het buikspek met daarboven op de langoustines.
Besprenkel ter afwerking de langoustines met de jus.
Verwijder de schaal van de langoustinestaarten. Spoel de mosterdsla in koud water, snij de ijsbergsla in fijne reepjes (julienne).
Droog de sla (liefst met een sladroger) en meng de salade met de gesneden kerstomaatjes en de fijn versnipperde sjalot.
Kruid de sla met peper, zout (of fleur de sel), een scheutje chardonnay azijn en een scheutje olijfolie.
Vermeng de appel dobbelsteentjes met een beetje citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
Vermeng de knolselder met de appeltjes en een eetlepel Campina Zure Room.
Voeg peper en zout toe.
De mengeling moet min of meer een stevige massa vormen en goed homogeen vermengd zijn.
Snij 1 snede (van 1 cm dik) van het Duroc d'Olives buikspek diagonaal in repen van 3 cm.
Grill de repen van het buikspek op een matig vuur.
Bak de langoustines kort aan en houd deze warm samen met het spek.
Warm de kalfsfond op en voeg een scheut olijfolie toe. Smaak naar believen af met peper en zout.
Dresseer het bord met de slamengeling, gevolgd door het buikspek met daarboven op de langoustines.
Besprenkel ter afwerking de langoustines met de jus.