Sluiten
kookmodus
Hamburgers met peperroomsaus
Stap 1 van 9 - Peperroomsaus

Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

Stap 2 van 9 - Peperroomsaus

Giet er 200 ml van de bouillon bij.

Stap 3 van 9 - Peperroomsaus

Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

Stap 4 van 9 - Peperroomsaus

Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Stap 5 van 9 - Peperroomsaus

Afkruiden met zout.

Stap 6 van 9 - Hamburgers

Snij de hamburgerbroodjes open en toast ze lichtjes.

Stap 7 van 9 - Hamburgers

Grill de hamburgers.

Stap 8 van 9 - Hamburgers

Leg op elk broodje een hamburger of een kippenfilet, een beetje saus, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, opnieuw wat Peperroomsaus en tot slot raketsla.

Stap 9 van 9 - Hamburgers

Plaats het hoedje erop en dien op met dikgesneden frieten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hamburgers met peperroomsaus Hamburgers met peperroomsaus
Recept
Campina

Hamburgers met peperroomsaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Peperroomsaus

  • 500
    ml water
  • 2
    theelepels peperbolletjes
  • 20
    g boter
  • 20
    g bloem
  • 50
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    bouillonblokjes (rund)
  • snuifje zout

Hamburgers

  • 4
    hamburgers
  • 4
    hamburgerbroodjes
  • 4
    sneetjes gruyère
  • 1
    tomaten
  • 150
    g raketsla
30 minuten
Peperroomsaus
  1. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

  2. Giet er 200 ml van de bouillon bij.

  3. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

  4. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

  5. Afkruiden met zout.

Hamburgers
  1. Snij de hamburgerbroodjes open en toast ze lichtjes.

  2. Grill de hamburgers.

  3. Leg op elk broodje een hamburger of een kippenfilet, een beetje saus, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, opnieuw wat Peperroomsaus en tot slot raketsla.

  4. Plaats het hoedje erop en dien op met dikgesneden frieten.

Recept
Campina
Gevulde aardappel met garnalen

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Espuma van verse kaas, rode bieten carpaccio, brunoise van aardbei en appel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Groene asperges met rode poon en scampi

Hoofdgerecht | 45 minuten