Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.
Giet er 200 ml van de bouillon bij.
Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.
Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Afkruiden met zout.
Snij de hamburgerbroodjes open en toast ze lichtjes.
Grill de hamburgers.
Leg op elk broodje een hamburger of een kippenfilet, een beetje saus, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, opnieuw wat Peperroomsaus en tot slot raketsla.
Plaats het hoedje erop en dien op met dikgesneden frieten.
Peperroomsaus
Hamburgers
Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.
Giet er 200 ml van de bouillon bij.
Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.
Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Afkruiden met zout.
Snij de hamburgerbroodjes open en toast ze lichtjes.
Grill de hamburgers.
Leg op elk broodje een hamburger of een kippenfilet, een beetje saus, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, opnieuw wat Peperroomsaus en tot slot raketsla.
Plaats het hoedje erop en dien op met dikgesneden frieten.