Sluiten
kookmodus
Gratin van boschampignons
Stap 1 van 15

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2 van 15

Borstel de champignons.

Stap 3 van 15

Zet een pan op het vuur en laat de boter hierin smelten.

Stap 4 van 15

Bak de champignons gedurende 5 minuten.

Stap 5 van 15

Hou het kookvocht bij en zet opzij.

Stap 6 van 15

Verwarm een andere pan en bak er de fijngesnipperde sjalotten en knoflook in.

Stap 7 van 15

Voeg zout en peper toe.

Stap 8 van 15

Snijd de hesp in fijne reepjes en voeg toe.

Stap 9 van 15

Knip de peterselie boven de pan en laat mee opwarmen.

Stap 10 van 15

Voeg meteen ook de Campina Room toe en meng.

Stap 11 van 15

Neem een ovenschotel.

Stap 12 van 15

Doe er de champignons in, het kookvocht en voeg er het mengsel uit de pan aan toe.

Stap 13 van 15

Werk af met parmezaan.

Stap 14 van 15

Zet de schotel in de oven en laat 10 minuten gratineren.

Stap 15 van 15

Tip: Serveer met een mooi stukje varkensvlees of met gebraad.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gratin van boschampignons Gratin van boschampignons
Recept
Campina

Gratin van boschampignons

Hoofdgerecht
35 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 600
    g boschampignons
  • 80
    g gerookte ham
  • 80
    g parmezaan
  • 30
    g boter
  • 25
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    sjalotten
  • 1
    teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • 1
    bussels platte peterselie
In de oven: 10 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Borstel de champignons.

  3. Zet een pan op het vuur en laat de boter hierin smelten.

  4. Bak de champignons gedurende 5 minuten.

  5. Hou het kookvocht bij en zet opzij.

  6. Verwarm een andere pan en bak er de fijngesnipperde sjalotten en knoflook in.

  7. Voeg zout en peper toe.

  8. Snijd de hesp in fijne reepjes en voeg toe.

  9. Knip de peterselie boven de pan en laat mee opwarmen.

  10. Voeg meteen ook de Campina Room toe en meng.

  11. Neem een ovenschotel.

  12. Doe er de champignons in, het kookvocht en voeg er het mengsel uit de pan aan toe.

  13. Werk af met parmezaan.

  14. Zet de schotel in de oven en laat 10 minuten gratineren.

  15. Tip: Serveer met een mooi stukje varkensvlees of met gebraad.

Recept
Campina
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Tagliatelle carbonara met broccoli

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto

Hoofdgerecht | 45 minuten