Sluiten
kookmodus
Groene asperges met rode poon en scampi
Stap 1 van 10

Asperges schillen en in gelijke stukken snijden.

Stap 2 van 10

Rode poon fileren, van graatjes ontdoen. 4 filets apart houden.

Stap 3 van 10

2 filets ontvellen, blenden samen met 4 scampi, 1 eitje, peper en zout. Als dit fijn is, de Campina Room toevoegen en nog even kort blenden.

Stap 4 van 10

De pancetta openleggen op tafel, hierop een laagje van de farce aanbrengen. Op de farce leggen we de 2 overgebleven filets van rode poon die we ook kruiden. Bovenop nogmaals wat farce smeren en vervolgens de pancetta dichtrollen.

Stap 5 van 10

Het geheel strak oprollen in het varkensnetje en rustig bakken in boter.

Stap 6 van 10

Peterselie plukken, wassen en drogen. Ongeveer de helft van de peterselie blancheren in kokend, gezouten water. Eruit halen en dadelijk blenden, kookvocht toevoegen en dit binden met agar (8 g per liter vocht), uitstorten en laten afkoelen.

Stap 7 van 10

Vervolgens opnieuw blenden tot een gladde massa ontstaat. Sjalot zeer fijn snipperen alsook de kappertjes en de augurkjes.

Stap 8 van 10

Een mayonaise maken door de eidooier los te roeren met de mosterd, peper en zout. Vervolgens druppelsgewijs de arachideolie toevoegen.

Stap 9 van 10

Afwerken met een druppeltje azijn, sjalot, kappertjes, augurkjes, peterselie en dragon. Asperges koken in gezouten water, uithalen en afwerken met wat nootmuskaat.

Stap 10 van 10

Rode poon en scampi bakken in boter, kruiden met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Groene asperges met rode poon en scampi Groene asperges met rode poon en scampi
Recept
Campina

Groene asperges met rode poon en scampi

Hoofdgerecht
45 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    groene asperges
  • 2
    rode ponen
  • 4
    scampi
  • 0,5
    eieren
  • 0,5
    dl Campina Volle room (33% vet)
  • 0,5
    varkensfilet
  • 2
    schijven pancetta
  • 1
    eieren
  • 0,3
    bussels krulpeterselie
  • 0,5
    eieren (eierdooier)
  • 0,5
    sjalotten
  • 0,5
    theelepels mosterd
  • azijn
  • 1
    dl arachideolie
  • kappertjes
  • augurken
  • dragon
  • peterselie
  • shiso
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  1. Asperges schillen en in gelijke stukken snijden.

  2. Rode poon fileren, van graatjes ontdoen. 4 filets apart houden.

  3. 2 filets ontvellen, blenden samen met 4 scampi, 1 eitje, peper en zout. Als dit fijn is, de Campina Room toevoegen en nog even kort blenden.

  4. De pancetta openleggen op tafel, hierop een laagje van de farce aanbrengen. Op de farce leggen we de 2 overgebleven filets van rode poon die we ook kruiden. Bovenop nogmaals wat farce smeren en vervolgens de pancetta dichtrollen.

  5. Het geheel strak oprollen in het varkensnetje en rustig bakken in boter.

  6. Peterselie plukken, wassen en drogen. Ongeveer de helft van de peterselie blancheren in kokend, gezouten water. Eruit halen en dadelijk blenden, kookvocht toevoegen en dit binden met agar (8 g per liter vocht), uitstorten en laten afkoelen.

  7. Vervolgens opnieuw blenden tot een gladde massa ontstaat. Sjalot zeer fijn snipperen alsook de kappertjes en de augurkjes.

  8. Een mayonaise maken door de eidooier los te roeren met de mosterd, peper en zout. Vervolgens druppelsgewijs de arachideolie toevoegen.

  9. Afwerken met een druppeltje azijn, sjalot, kappertjes, augurkjes, peterselie en dragon. Asperges koken in gezouten water, uithalen en afwerken met wat nootmuskaat.

  10. Rode poon en scampi bakken in boter, kruiden met peper en zout.

Recept
Campina
Gegrild varkenskroontje met bearnaise en lentesla

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Rode poon in kervel-roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Romig stoofvlees

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes

Hoofdgerecht | 60 minuten