Sluiten
kookmodus
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus
Stap 1 van 18

Snij de geschilde pastinaak en aardappelen in stukjes en kook gaar.

Stap 2 van 18

Giet af en stamp met wat Campina Melk en boter tot puree.

Stap 3 van 18

Breng op smaak met nootmuskaat. 

Stap 4 van 18

Schep de puree in 4 ingevette ovenschaaltjes.

Stap 5 van 18

Bestrooi met paneermeel, parmezaan en botervlokjes.

Stap 6 van 18

Gratineer 15 minuten in de oven. 

Stap 7 van 18

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Stap 8 van 18

Braad het gekruide vlees rondom aan in olijfolie.

Stap 9 van 18

Gaar 15 minuten in de oven. Laat rusten onder aluminiumfolie. 

Stap 10 van 18

Smelt de boter in een pannetje, strooi de bloem  erbij en roer glad.

Stap 11 van 18

Voeg de melk toe en roer tot ze indikt.

Stap 12 van 18

Roer de verbrokkelde kaas erbij.

Stap 13 van 18

Kruid met citroensap, peper en zout. 

Stap 14 van 18

Klop de room lobbig.

Stap 15 van 18

Roer hem door de saus.

Stap 16 van 18

Mix schuimig met de staafmixer. 

Stap 17 van 18

Snij het vlees in plakken.

Stap 18 van 18

Serveer met de saus, de puree en werk af met kervel.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus Varkenshaasjes met gorgonzolasaus
Recept
Campina

Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht
40 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Ingrediënten:

  • 800
    g varkenshaasjes
  • 200
    g gorgonzola
  • kervel
  • citroensap
  • 200
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 300
    ml Campina Volle melk
  • 25
    g bloem
  • 25
    g boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de puree:

  • 600
    g pastinaak
  • 600
    g aardappelen
  • 150
    ml Campina Volle melk
  • 100
    g parmezaan (geraspt)
  • 50
    g paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
In de oven: 30 minuten
  1. Snij de geschilde pastinaak en aardappelen in stukjes en kook gaar.

  2. Giet af en stamp met wat Campina Melk en boter tot puree.

  3. Breng op smaak met nootmuskaat. 

  4. Schep de puree in 4 ingevette ovenschaaltjes.

  5. Bestrooi met paneermeel, parmezaan en botervlokjes.

  6. Gratineer 15 minuten in de oven. 

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

     

  8. Braad het gekruide vlees rondom aan in olijfolie.

  9. Gaar 15 minuten in de oven. Laat rusten onder aluminiumfolie. 

  10. Smelt de boter in een pannetje, strooi de bloem  erbij en roer glad.

  11. Voeg de melk toe en roer tot ze indikt.

  12. Roer de verbrokkelde kaas erbij.

  13. Kruid met citroensap, peper en zout. 

  14. Klop de room lobbig.

  15. Roer hem door de saus.

  16. Mix schuimig met de staafmixer. 

  17. Snij het vlees in plakken.

  18. Serveer met de saus, de puree en werk af met kervel.

Recept
Campina
Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Groentelasagne

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Courgetti ragu bolognese

Hoofdgerecht | 40 minuten