Sluiten
kookmodus
Gratin Provençal
Stap 1 van 7

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine stukken.

Stap 2 van 7

Koken in wat zout water tot ze gaar zijn.

Stap 3 van 7

Maak er puree van met melk, nootmuskaat, de eierdooier, een beetje boter en een beetje room.

Stap 4 van 7

Bak het gehakt lichtjes.

Stap 5 van 7

Neem een diepe ovenschotel en leg onderaan een laagje puree, een laagje gehakt, een laagje provencaalse saus, een beetje gemalen kaas en de helft van de room.

Stap 6 van 7

Doe dit nog een tweede keer en werk af met gemalen kaas.

Stap 7 van 7

Zet de schotel in de oven en bak gedurende 25 minuten in een oven van 200°C.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gratin Provençal Gratin Provençal
Recept
Campina

Gratin Provençal

Hoofdgerecht
40 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • Kaas (gemalen)
  • 1
    eieren (eierdooier)
  • 25
    g boter
  • 200
    ml Campina Halfvolle melk
  • 125
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    kg aardappelen
  • 750
    varkensgehakt
In de oven: 25 minuten
  1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine stukken.

  2. Koken in wat zout water tot ze gaar zijn.

  3. Maak er puree van met melk, nootmuskaat, de eierdooier, een beetje boter en een beetje room.

  4. Bak het gehakt lichtjes.

  5. Neem een diepe ovenschotel en leg onderaan een laagje puree, een laagje gehakt, een laagje provencaalse saus, een beetje gemalen kaas en de helft van de room.

  6. Doe dit nog een tweede keer en werk af met gemalen kaas.

  7. Zet de schotel in de oven en bak gedurende 25 minuten in een oven van 200°C.

Recept
Campina
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Gnocchi met gorgonzola en noten

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gevulde cannellonis

Hoofdgerecht | 20 minuten