Sluiten
kookmodus
Sint-jacobsvruchten met saffraan-roomsaus
Stap 1 van 5

Week de saffraandraadjes gedurende 10 minuten in 2 eetlepels warme visbouillon om de smaak vrij te laten komen.

Stap 2 van 5

Verhit 25 g van de Campina Grasboter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn in ongeveer 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut om de rauwe smaak eruit te halen.

Stap 3 van 5

Voeg de geweekte saffraan met de visbouillon en de Campina Lichte Room toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat sudderen tot deze iets dikker wordt, ongeveer 4-5 minuten. Voeg in de laatste minuut de bieslook toe. Breng goed op smaak met zout en peper.

Stap 4 van 5

Houd de saus warm terwijl je de sint-jakobsvruchten bereidt. Verhit een pan op middelhoog tot hoog vuur en voeg de resterende 25 g Campina Grasboter toe. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin en net gaar zijn (ze moeten een beetje doorschijnend blijven in het midden).

Stap 5 van 5

Lepel een beetje van de warme saffraanroomsaus in elke lege schelp. Plaats er de sint-jakobsvruchten bovenop. Garneer met wat kiemen. Serveer direct.

Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Sint-jacobsvruchten met saffraan-roomsaus Sint-jacobsvruchten met saffraan-roomsaus
Recept
Campina

Sint-jacobsvruchten met saffraan-roomsaus

Voorgerecht
30 minuten | Vis
12 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 12
    sint-jakobsvruchten
  • 150
    ml Campina Lichte Room (4% vet)
  • 15
    saffraandraadjes
  • 1
    sjalot (fijngehakt)
  • 1
    teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1
    eetlepels tomatenpuree
  • 1
    theelepels bieslook (fijngehakt)
  • 50
    g Campina grasboter
  • 2
    eetlepels visbouillon
  • 1
    snuifje peper
  • 1
    snuifje zout
  • 2
    eetlepels kiemen (bv van rode biet) voor afwerking
  • 12
    lege schelpen voor presentatie
  1. Week de saffraandraadjes gedurende 10 minuten in 2 eetlepels warme visbouillon om de smaak vrij te laten komen.

  2. Verhit 25 g van de Campina Grasboter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalot en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn in ongeveer 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut om de rauwe smaak eruit te halen.

  3. Voeg de geweekte saffraan met de visbouillon en de Campina Lichte Room toe. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat sudderen tot deze iets dikker wordt, ongeveer 4-5 minuten. Voeg in de laatste minuut de bieslook toe. Breng goed op smaak met zout en peper.

  4. Houd de saus warm terwijl je de sint-jakobsvruchten bereidt. Verhit een pan op middelhoog tot hoog vuur en voeg de resterende 25 g Campina Grasboter toe. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin en net gaar zijn (ze moeten een beetje doorschijnend blijven in het midden).

  5. Lepel een beetje van de warme saffraanroomsaus in elke lege schelp. Plaats er de sint-jakobsvruchten bovenop. Garneer met wat kiemen. Serveer direct.

    Smakelijk!

Recept
Campina
Asperges met roomsaus

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Spaghetti van rode biet met geitenkaas en vinaigrette van room

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Garnaalkroketten met roomdips

Voorgerecht | 60 minuten