Sluiten
kookmodus
Wortelsoep met sinaas
Stap 1 van 8

Maak de wortelen schoon en snijd ze in grove stukken.

Stap 2 van 8

Hak de rozemarijn fijn.

Stap 3 van 8

Warm de bouillon op in een kookpot en voeg er de wortelen en de rozemarijn aan toe.

Stap 4 van 8

Laat koken gedurende 30 minuten.

Stap 5 van 8

Voeg het sinaasappelsap, de gember en de komijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6 van 8

Laat nog eens 10 minuten koken.

Stap 7 van 8

Mix de soep en voeg er de room en de olijfolie bij.

Stap 8 van 8

Serveer de soep heel warm en bestrooi ze met de blaadjes koriander.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Wortelsoep met sinaas Wortelsoep met sinaas
Recept
Campina

Wortelsoep met sinaas

Voorgerecht
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    kg wortelen
  • 0,8
    l gevogeltebouillon
  • 250
    ml sinaasappelsap
  • 15
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 10
    cl olijfolie
  • 0,5
    theelepels komijn
  • 1
    takjes rozemarijn
  • 1
    theelepels gember (geraspt)
  • 2
    takjes koriander
  • peper
  • zout
Op het vuur: 40 minuten
  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in grove stukken.

  2. Hak de rozemarijn fijn.

  3. Warm de bouillon op in een kookpot en voeg er de wortelen en de rozemarijn aan toe.

  4. Laat koken gedurende 30 minuten.

  5. Voeg het sinaasappelsap, de gember en de komijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Laat nog eens 10 minuten koken.

  7. Mix de soep en voeg er de room en de olijfolie bij.

  8. Serveer de soep heel warm en bestrooi ze met de blaadjes koriander.

Recept
Campina
Zalmsteaks met dragon

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Brochettes van gamba met bearnaiseroomsaus

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Krokante toastjes met frisse spread en rundreepjes

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten