Sluiten
kookmodus
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet
Stap 1 van 9 - Rode biet

Snijd de rode biet in blokjes. Doe ze samen met de zeste van de citroen, de verse kaas en de room in de blender.

Stap 2 van 9 - Rode biet

Mix het geheel zodat je een gladde massa krijgt. Voeg zout en peper toe.

Stap 3 van 9 - Rode biet

Doe nu de inhoud in kleine glaasjes. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en bewaar het in de koelkast.

Stap 4 van 9 - Parmezaankoekje

Rasp de parmezaan.

Stap 5 van 9 - Parmezaankoekje

Zet een anti-aanbakpan op een matig vuurtje.

Stap 6 van 9 - Parmezaankoekje

Doe 4 keer een stapeltje parmezaan in de pan.

Stap 7 van 9 - Parmezaankoekje

Als de rand van de koekjes goud begint te kleuren, haal je de pan van het vuur. Neem de koekjes uit de pan met behulp van een plastic spatel en leg ze op een deegrol.

Stap 8 van 9 - Parmezaankoekje

Laat de koekjes vervolgens afkoelen zodat ze een ronde vorm krijgen.

Stap 9 van 9 - Parmezaankoekje

Versier elk glaasje met een parmezaankoekje.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet
Recept
Campina

Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Rode biet

  • 350
    g rode bieten (gekookt)
  • 150
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 30
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 0,5
    citroenen (zeste)
  • 1
    eetlepels sesamzaadjes (getoast)
  • peper
  • zout
  • sesamzaadjes

Parmezaankoekje

  • 150
    g parmezaan
Rode biet
  1. Snijd de rode biet in blokjes. Doe ze samen met de zeste van de citroen, de verse kaas en de room in de blender.

  2. Mix het geheel zodat je een gladde massa krijgt. Voeg zout en peper toe.

  3. Doe nu de inhoud in kleine glaasjes. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en bewaar het in de koelkast.

Parmezaankoekje
  1. Rasp de parmezaan.

  2. Zet een anti-aanbakpan op een matig vuurtje.

  3. Doe 4 keer een stapeltje parmezaan in de pan.

  4. Als de rand van de koekjes goud begint te kleuren, haal je de pan van het vuur. Neem de koekjes uit de pan met behulp van een plastic spatel en leg ze op een deegrol.

  5. Laat de koekjes vervolgens afkoelen zodat ze een ronde vorm krijgen.

  6. Versier elk glaasje met een parmezaankoekje.

Recept
Campina
Zalmsteaks met dragon

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Brochettes van gamba met bearnaiseroomsaus

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten