Sluiten
kookmodus
Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
Stap 1 van 6

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 6

Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Stap 3 van 6

Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de geroosterde bloemkool en aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen of tot de aardappel zacht is.

Stap 4 van 6

Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Zet de pan weer op het vuur, voeg de Campina Lichte Culinaire Room toe en breng de soep terug aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 5 van 6

Serveer de bloemkoolsoep in kommetjes. Werk elke portie af met een paar druppels truffelolie, hazelnoten en verse dragon.

Stap 6 van 6

Om de bladerdeegsterretjes te maken: gebruik een koekjesuitsteker om de sterretjes uit het bladerdeeg te snijden. Klop het ei met een theelepel water en bestrijk de bladerdeegsterretjes ermee. Bak in de 200°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
  - Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus
  - Dessert: Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
Recept
Campina

Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie

Voorgerecht
80 minuten | Vegetarisch
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 900
    g bloemkool , in roosjes
  • 3
    eetlepels olijfolie
  • 0,5
    theelepels zout
  • 0,3
    theelepels peper
  • 30
    g boter
  • 1
    grote ui , fijngehakt
  • 3
    teentjes knoflook , fijngehakt
  • 300
    g aardappelen , geschild en in blokjes
  • 1,5
    l groentenbouillon
  • 300
    ml Campina Lichte Culinaire Room
  • 2
    eetlepels truffelolie
  • 2
    eetlepels verse dragon , fijngehakt
  • 2
    eetlepels hazelnoten , geroosterd en fijngehakt
  • 2
    vellen bladerdeeg
  • 1
    ei
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

  3. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de geroosterde bloemkool en aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen of tot de aardappel zacht is.

  4. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Zet de pan weer op het vuur, voeg de Campina Lichte Culinaire Room toe en breng de soep terug aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  5. Serveer de bloemkoolsoep in kommetjes. Werk elke portie af met een paar druppels truffelolie, hazelnoten en verse dragon.

  6. Om de bladerdeegsterretjes te maken: gebruik een koekjesuitsteker om de sterretjes uit het bladerdeeg te snijden. Klop het ei met een theelepel water en bestrijk de bladerdeegsterretjes ermee. Bak in de 200°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

    Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
      - Hoofdgerecht: Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus
      - Dessert: Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Recept
Campina
Garnaalkroketten met roomdips

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Bloemkool met pesto

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Salade van asperges, rauwe ham en romige citroendressing

Voorgerecht | 15 minuten