Sluiten
kookmodus
Kreeftenburger met plattekaas
Stap 1 van 4

Mix de ansjovis, sjalot, wijnazijn, knoflook, mosterd, mierikswortel en ketchup met de staafmixer tot een gladde saus. Roer er de dragon en de plattekaas onder. Kruid met peper en zout.

Stap 2 van 4

Smeer de mini-broodjes in met boter en rooster onder de ovengrill.

Stap 3 van 4

Haal de kreeftenstaarten uit hun pantser en snij in dikke schijven. Bak de kreeft 1 minuut in hete olijfolie. Haal uit de pan en voeg de knoflook en de peterselie toe. Blus met de vermouth.

Stap 4 van 4

Leg op ieder broodje een stuk kreeft. Nappeer met de burgersaus op basis van platte kaas. Werk af met krulsalade, ui en een lepeltje kreeftenjus uit de pan.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kreeftenburger met plattekaas Kreeftenburger met plattekaas
Recept
Campina

Kreeftenburger met plattekaas

Voorgerecht
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 8
    mini-broodjes
  • 1
    eetlepels zachte boter
  • 6
    ansjovisfilets (op olie)
  • 1
    sjalotten (fijngesneden)
  • 1
    eetlepels rode wijnazijn
  • 1
    teentjes knoflook (geperst)
  • 1
    theelepels mosterd
  • 1
    theelepels mierikswortelpasta (of meer naar smaak)
  • 1
    eetlepels ketchup
  • 1
    theelepels dragon (vers gehakt)
  • 2
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • 2
    kreeftenstaarten
  • olijfolie
  • 1
    teentjes knoflook
  • 1
    eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
  • 2
    eetlepels vermouth
  • krulsalade (fijngesneden)
  • 1
    ui (in ringen)
  1. Mix de ansjovis, sjalot, wijnazijn, knoflook, mosterd, mierikswortel en ketchup met de staafmixer tot een gladde saus. Roer er de dragon en de plattekaas onder. Kruid met peper en zout.

  2. Smeer de mini-broodjes in met boter en rooster onder de ovengrill.

  3. Haal de kreeftenstaarten uit hun pantser en snij in dikke schijven. Bak de kreeft 1 minuut in hete olijfolie. Haal uit de pan en voeg de knoflook en de peterselie toe. Blus met de vermouth.

  4. Leg op ieder broodje een stuk kreeft. Nappeer met de burgersaus op basis van platte kaas. Werk af met krulsalade, ui en een lepeltje kreeftenjus uit de pan.

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Salade van rolmops met een dressing van mosterd en zure room

Voorgerecht | 15 minuten