Sluiten
kookmodus
Salade van quinoa
Stap 1 van 7

Bak het pitabrood in  de oven op 180° tot het goudkleurig wordt. 

Stap 2 van 7

Kook de quinoa 10  minuten in 375 cl water. 

Stap 3 van 7

Laat de massa uitzetten gedurende 5 minuten. Laat afkoelen. 

Stap 4 van 7

Meng het citroensap, de room en de olie.

Stap 5 van 7

Neem een slaschaal. Vermeng daarin de quinoa, de pistachenoten, de munt en de saus. Versnipper ook de ui, snij de tomaat in kwartjes en de komkommer in blokjes. 

Stap 6 van 7

Zet de kom een uur  in de koelkast.

Stap 7 van 7

Voeg bij het  serveren een half gekookt ei toe, blokjes feta en stukjes pitabrood.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Salade van quinoa Salade van quinoa
Recept
Campina

Salade van quinoa

Voorgerecht
10 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g quinoa
  • 1
    pitabroodjes
  • 3
    tomaten
  • 1
    komkommers
  • 100
    g feta
  • 4
    eieren
  • 1
    rode uien (versnipperd)
  • 50
    g pistachenoten
  • 100
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 3
    eetlepels citroensap
  • 3
    takjes munt
  • peper
  • zout
In de koelkast: 60 minuten
  1. Bak het pitabrood in  de oven op 180° tot het goudkleurig wordt. 

  2. Kook de quinoa 10  minuten in 375 cl water. 

  3. Laat de massa uitzetten gedurende 5 minuten. Laat afkoelen. 

  4. Meng het citroensap, de room en de olie.

  5. Neem een slaschaal. Vermeng daarin de quinoa, de pistachenoten, de munt en de saus. Versnipper ook de ui, snij de tomaat in kwartjes en de komkommer in blokjes. 

  6. Zet de kom een uur  in de koelkast.

  7. Voeg bij het  serveren een half gekookt ei toe, blokjes feta en stukjes pitabrood.

Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Broccolisoep met amandelen

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Cakejes met plattekaas, blauwe kaas en peer

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème

Voorgerecht | 30 minuten