Sluiten
kookmodus
Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden
Stap 1 van 10

De kaas in de oven op 160°C bakken in kleine schijfjes op bakpapier. Lauw laten worden en zachtjes op een grill plaatsen om te laten afkoelen.

Stap 2 van 10

De asperges met een schilmesje in kleine reepjes snijden en hen delicaat mengen met zout, peper, kurkuma, koolzaadolie en ciderazijn. In de koelkast plaatsen en minstens 20 minuten laten marineren.

Stap 3 van 10

Het vlees en de groenten in blokjes van 5 mm snijden.

Stap 4 van 10

In een kom plaatsen en mengen met de zeer fijn gesneden sjalotjes, zout, peper, koolzaadolie, een beetje citroensap en de vier kuiden naar believen.

Stap 5 van 10

Goed mengen en fris bewaren, bedekt met een vershoudfolie.

Stap 6 van 10

De Matcha-thee verdunnen in de azijn. De mosterd toevoegen, daarna de Campina Room, het zout en de peper.

Stap 7 van 10

Goed mengen om te emulgeren of indien nodig dit met de mixer doen.

Stap 8 van 10

Trek bij het opdienen een lijn vinaigrette over het bord met een penseel.

Stap 9 van 10

Werk de kruiding van de tartaar en de asperges bij, dresseer de tartaar in een cirkel op het bord, leg de rauwe asperges ernaast en steek een galet kaas in de tartaar.

Stap 10 van 10

Plaats een bloem en een blad rode zuring op de asperges en dien op met een goed stuk volkoren zuurdesemboerenbrood.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden
Recept
Campina

Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden

Voorgerecht
30 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 200
    g rundvlees (mager)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • koolzaadolie
  • citroensap
  • 0,1
    sjalotten
  • curry
  • kurkuma
  • kaneel
  • komijn
  • gember
  • 30
    g courgettes
  • 30
    g wortelen
  • 0,5
    bussels groene asperges
  • 60
    g Vieux Herdier kaas (geraspt)
  • 0,5
    theelepels matcha thee (in poeder)
  • 0,5
    dl Campina Volle room (33% vet)
  • ciderazijn
  • mosterd
  • blaadjes rode zuring
  • eetbare minibloempjes
In de koelkast: 20 minuten
  1. De kaas in de oven op 160°C bakken in kleine schijfjes op bakpapier. Lauw laten worden en zachtjes op een grill plaatsen om te laten afkoelen.

  2. De asperges met een schilmesje in kleine reepjes snijden en hen delicaat mengen met zout, peper, kurkuma, koolzaadolie en ciderazijn. In de koelkast plaatsen en minstens 20 minuten laten marineren.

  3. Het vlees en de groenten in blokjes van 5 mm snijden.

  4. In een kom plaatsen en mengen met de zeer fijn gesneden sjalotjes, zout, peper, koolzaadolie, een beetje citroensap en de vier kuiden naar believen.

  5. Goed mengen en fris bewaren, bedekt met een vershoudfolie.

  6. De Matcha-thee verdunnen in de azijn. De mosterd toevoegen, daarna de Campina Room, het zout en de peper.

  7. Goed mengen om te emulgeren of indien nodig dit met de mixer doen.

  8. Trek bij het opdienen een lijn vinaigrette over het bord met een penseel.

  9. Werk de kruiding van de tartaar en de asperges bij, dresseer de tartaar in een cirkel op het bord, leg de rauwe asperges ernaast en steek een galet kaas in de tartaar.

  10. Plaats een bloem en een blad rode zuring op de asperges en dien op met een goed stuk volkoren zuurdesemboerenbrood.

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Cakejes met plattekaas, blauwe kaas en peer

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Salade met mozzarella, waterkers en marjolein

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten