Sluiten
kookmodus
Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes
Stap 1 van 6

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Stap 2 van 6

Voeg vervolgens de stukjes groene asperge toe aan de pan en laat ze meebakken gedurende ongeveer 5 minuten.

Stap 3 van 6

Giet de groentebouillon in de pan en breng het mengsel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de asperges volledig gaar zijn.

Stap 4 van 6

Roer de verse spinazieblaadjes erdoor en laat nog 1 minuut koken tot deze geslonken zijn.

Stap 5 van 6

Gebruik een blender om de soep te pureren tot een glad mengsel. Breng de gepureerde soep terug in de pan en roer de Campina Lichte Culinaire Room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6 van 6

Laat nog even opwarmen maar niet meer koken. Schep de soep in kommen en werk af met eetbare bloemetjes.

Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes
Recept
Campina

Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes

Voorgerecht
30 minuten | Vegetarisch
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    ui (fijngehakt)
  • 2
    teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 600
    g groene asperges (schoongemaakt en in stukjes gesneden)
  • 50
    g verse spinazieblaadjes
  • 1100
    ml groentebouillon
  • 150
    ml Campina Lichte Culinaire Room (4% vet)
  • 1
    eetbare bloemen voor garnering
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

  2. Voeg vervolgens de stukjes groene asperge toe aan de pan en laat ze meebakken gedurende ongeveer 5 minuten.

  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng het mengsel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de asperges volledig gaar zijn.

  4. Roer de verse spinazieblaadjes erdoor en laat nog 1 minuut koken tot deze geslonken zijn.

  5. Gebruik een blender om de soep te pureren tot een glad mengsel. Breng de gepureerde soep terug in de pan en roer de Campina Lichte Culinaire Room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Laat nog even opwarmen maar niet meer koken. Schep de soep in kommen en werk af met eetbare bloemetjes.

    Smakelijk!

Recept
Campina
Bloemkool met pesto

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Carpaccio met roomdressing

Voorgerecht | 15 minuten