Sluiten
kookmodus
Gemarineerde zalmfilet
Stap 1 van 10

Spoel de zalmfilet onder stromend water en dep droog met keukenpapier.

Stap 2 van 10

Wrijf in met olijfolie en bestrooi met grof zout.

Stap 3 van 10

Zet opnieuw in de koelkast gedurende 1 uur.

Stap 4 van 10

Mix de rode biet met de sushi-azijn.

Stap 5 van 10

Voeg de zure room, peper en zout toe.

Stap 6 van 10

Haal de zalm uit de koelkast, spoel hem opnieuw af en dep droog.

Stap 7 van 10

Wrijf de marinade rijkelijk over de zalm (behalve op het vel).

Stap 8 van 10

Dek af met folie en zet enkele uren in de koelkast (liefst een nacht).

Stap 9 van 10

Snij in fijne plakjes en leg die op een bordje.

Stap 10 van 10

Werk af met een sla met crumble van Gandaham, aardbeidressing en limoenballetjes met zure room.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gemarineerde zalmfilet Gemarineerde zalmfilet
Recept
Campina

Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht
40 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g zalmfilets (met vel)
  • 100
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 150
    g rode bieten (gerookt)
  • 50
    ml sushi-azijn (of appelazijn, cherryazijn, witte balsamico)
  • 2
    eetlepels zout (grof)
  • 1
    snuifje zout
  • 1
    eetlepels zwarte peper
  • 60
    ml olijfolie
In de koelkast: enkele uren
  1. Spoel de zalmfilet onder stromend water en dep droog met keukenpapier.

  2. Wrijf in met olijfolie en bestrooi met grof zout.

  3. Zet opnieuw in de koelkast gedurende 1 uur.

  4. Mix de rode biet met de sushi-azijn.

  5. Voeg de zure room, peper en zout toe.

  6. Haal de zalm uit de koelkast, spoel hem opnieuw af en dep droog.

  7. Wrijf de marinade rijkelijk over de zalm (behalve op het vel).

  8. Dek af met folie en zet enkele uren in de koelkast (liefst een nacht).

  9. Snij in fijne plakjes en leg die op een bordje.

  10. Werk af met een sla met crumble van Gandaham, aardbeidressing en limoenballetjes met zure room.

Recept
Campina
‘Crispy’ erwtenvelouté met munt

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije tortilla wrap

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht | 30 minuten