Sluiten
kookmodus
Asperges met roomsaus
Stap 1 van 10

Schil de asperges heel dun en bewaar ze onder koud water.

Stap 2 van 10

Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in een hapjespan in 15-30  minuten afhankelijk van de dikte gaar.

Stap 3 van 10

Afgieten en laten uitlekken.

Stap 4 van 10

Kook in ruim kokend water met wat zout de eieren in 7 minuten bijna  hard. 

Stap 5 van 10

Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.

Stap 6 van 10

Prak twee eieren fijn. Halveer de andere twee.

Stap 7 van 10

Breng ondertussen in een ruime steelpan de 250 ml Campina room aan de kook met wat aspergekookvocht en laat dit inkoken tot de  room wat dikker wordt.

Stap 8 van 10

Voeg de geprakte eieren toe en breng op smaak met wat zout, wat peper en  nootmuskaat

Stap 9 van 10

Leg de asperges in een schaal of op 4 warme borden.

Stap 10 van 10

Schep de saus erover en leg de halve eieren ernaast.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Asperges met roomsaus Asperges met roomsaus
Recept
Campina

Asperges met roomsaus

Voorgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    kg witte asperges
  • zout
  • peper
  • 4
    eieren
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • nootmuskaat
  1. Schil de asperges heel dun en bewaar ze onder koud water.

  2. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in een hapjespan in 15-30  minuten afhankelijk van de dikte gaar.

  3. Afgieten en laten uitlekken.

  4. Kook in ruim kokend water met wat zout de eieren in 7 minuten bijna  hard. 

  5. Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.

  6. Prak twee eieren fijn. Halveer de andere twee.

  7. Breng ondertussen in een ruime steelpan de 250 ml Campina room aan de kook met wat aspergekookvocht en laat dit inkoken tot de  room wat dikker wordt.

  8. Voeg de geprakte eieren toe en breng op smaak met wat zout, wat peper en  nootmuskaat

  9. Leg de asperges in een schaal of op 4 warme borden.

  10. Schep de saus erover en leg de halve eieren ernaast.

Recept
Campina
Brochettes van gamba met bearnaiseroomsaus

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Mini-quiche met frisse rucola salade

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Cakejes met plattekaas, blauwe kaas en peer

Voorgerecht | 60 minuten