Sluiten
kookmodus
‘Crispy’ erwtenvelouté met munt
Stap 1 van 10

Stoof de gehakte sjalot in een kookpan met een beetje olijfolie, voeg er de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.

Stap 2 van 10

Voeg de erwten, de suiker en een beetje zout toe.

Stap 3 van 10

Laat 10 min koken.

Stap 4 van 10

Mix en filter het met een puntzeef.

Stap 5 van 10

Meng met de zure room en laat het minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.

Stap 6 van 10

Gril voor het opdienen de sneetjes spek in een pan zonder vetstof, tot ze lekker knapperig zijn.

Stap 7 van 10

Versnipper de helft van de sneetjes spek in de velouté en hou de rest om te garneren.

Stap 8 van 10

Hak de munt fijn en voeg die toe aan de velouté.

Stap 9 van 10

Kruid met peper en zout.

Stap 10 van 10

Vul de bordjes en leg er een knapperig sneetje spek bovenop.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
‘Crispy’ erwtenvelouté met munt ‘Crispy’ erwtenvelouté met munt
Recept
Campina

‘Crispy’ erwtenvelouté met munt

Voorgerecht
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 750
    g erwtjes
  • 40
    cl kippenbouillon
  • 1
    sjalotten
  • 1
    theelepels suiker
  • 2
    eetlepels Campina Zure Room (30% vet)
  • 6
    sneetjes spek (gerookt, zeer fijn gesneden)
  • 1
    bosjes munt (vers)
  • zout
  • peper
Laten afkoelen in de koelkast: 2 uur
  1. Stoof de gehakte sjalot in een kookpan met een beetje olijfolie, voeg er de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.

  2. Voeg de erwten, de suiker en een beetje zout toe.

  3. Laat 10 min koken.

  4. Mix en filter het met een puntzeef.

  5. Meng met de zure room en laat het minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.

  6. Gril voor het opdienen de sneetjes spek in een pan zonder vetstof, tot ze lekker knapperig zijn.

  7. Versnipper de helft van de sneetjes spek in de velouté en hou de rest om te garneren.

  8. Hak de munt fijn en voeg die toe aan de velouté.

  9. Kruid met peper en zout.

  10. Vul de bordjes en leg er een knapperig sneetje spek bovenop.

Recept
Campina
Tomatensoep met balletjes en basilicumroom

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeggebakjes met asperges, zalm en plattekaas met bieslook

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Krokante toastjes met frisse spread en rundreepjes

Voorgerecht | 15 minuten