Stoof de gehakte sjalot in een kookpan met een beetje olijfolie, voeg er de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.
Voeg de erwten, de suiker en een beetje zout toe.
Laat 10 min koken.
Mix en filter het met een puntzeef.
Meng met de zure room en laat het minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.
Gril voor het opdienen de sneetjes spek in een pan zonder vetstof, tot ze lekker knapperig zijn.
Versnipper de helft van de sneetjes spek in de velouté en hou de rest om te garneren.
Hak de munt fijn en voeg die toe aan de velouté.
Kruid met peper en zout.
Vul de bordjes en leg er een knapperig sneetje spek bovenop.
Stoof de gehakte sjalot in een kookpan met een beetje olijfolie, voeg er de kippenbouillon aan toe en breng aan de kook.
Voeg de erwten, de suiker en een beetje zout toe.
Laat 10 min koken.
Mix en filter het met een puntzeef.
Meng met de zure room en laat het minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.
Gril voor het opdienen de sneetjes spek in een pan zonder vetstof, tot ze lekker knapperig zijn.
Versnipper de helft van de sneetjes spek in de velouté en hou de rest om te garneren.
Hak de munt fijn en voeg die toe aan de velouté.
Kruid met peper en zout.
Vul de bordjes en leg er een knapperig sneetje spek bovenop.