Sluiten
kookmodus
Geroosterde kip met citroen- en kruidenroomsaus
Stap 1 van 6

Verwarm de oven voor op 200 °C, plaats ook een gietijzeren kookpot in de oven om mee voor te verwarmen.

Stap 2 van 6

Laat de Campina Grasboter op kamertemperatuur komen. Smeer de kip volledig in met de boter, ook aan de binnenkant. Meng peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder en wrijf de kip er langs alle kanten goed mee in, ook aan de binnenkant. Plaats de halve citroen in de kip.

Stap 3 van 6

Plaats de kip in de voorverwarmde kookpot en bak gedurende 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kip elke 20 minuten met de gesmolten boter.

Stap 4 van 6

Haal de kookpot uit de oven. Haal de kip voorzichtig uit de kookpot en laat de kip op een bord rusten onder aluminiumfolie.

Stap 5 van 6

Maak ondertussen de saus: schep wat van het vet af van het verzamelde kookvocht tot je ongeveer 175 ml overhoudt. Breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de Campina Culinaire Room, de verse kruiden, het citroensap en de zest van citroen toe en roer tot je een mooie gladde saus krijgt. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat sudderen tot deze iets dikker wordt, ongeveer 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6 van 6

Serveer de kip in de saus. Lekker met kroketjes en groene boontjes.

Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Geroosterde kip met citroen- en kruidenroomsaus Geroosterde kip met citroen- en kruidenroomsaus
Recept
Campina

Geroosterde kip met citroen- en kruidenroomsaus

Hoofdgerecht
90 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de kip:

  • 1
    kip
  • 60
    g Campina Grasboter ongezouten
  • 1
    theelepels gemalen zwarte peper
  • 1
    theelepels zout
  • 1
    theelepels lookpoeder
  • 1
    theelepels paprikapoeder
  • 0,5
    citroen

Voor de saus:

  • 175
    ml jus (van de gebakken kip)
  • 400
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • 1
    eetlepels dragon (verse, fijngehakt)
  • 2
    eetlepels oregano (verse, fijngehakt)
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 1
    eetlepels citroenzeste
  • 1
    snuifje peper
  • 1
    snuifje zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, plaats ook een gietijzeren kookpot in de oven om mee voor te verwarmen.

  2. Laat de Campina Grasboter op kamertemperatuur komen. Smeer de kip volledig in met de boter, ook aan de binnenkant. Meng peper, zout, lookpoeder en paprikapoeder en wrijf de kip er langs alle kanten goed mee in, ook aan de binnenkant. Plaats de halve citroen in de kip.

  3. Plaats de kip in de voorverwarmde kookpot en bak gedurende 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de kip elke 20 minuten met de gesmolten boter.

  4. Haal de kookpot uit de oven. Haal de kip voorzichtig uit de kookpot en laat de kip op een bord rusten onder aluminiumfolie.

  5. Maak ondertussen de saus: schep wat van het vet af van het verzamelde kookvocht tot je ongeveer 175 ml overhoudt. Breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de Campina Culinaire Room, de verse kruiden, het citroensap en de zest van citroen toe en roer tot je een mooie gladde saus krijgt. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat sudderen tot deze iets dikker wordt, ongeveer 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de kip in de saus. Lekker met kroketjes en groene boontjes.

    Smakelijk!

Recept
Campina
Mini-brochettes met roomsaus en verse ratatouille

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Courgetti ragu bolognese

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Romige moussaka gratiné

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Pasta Carbonara

Hoofdgerecht | 30 minuten