Verhit de Campina Grasboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak deze zacht en geurig, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de geperste look toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en kook nog eens 5 minuten tot de prei zacht is.
Voeg de risottorijst toe en roer goed, zorg ervoor dat elke rijstkorrel bedekt is met de boter. Bak gedurende 2 minuten. Voeg ongeveer 240 ml groentebouillon toe aan de rijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg steeds ongeveer 120 ml bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst al dente is.
Kook ondertussen de doperwten in kokend water gedurende 2-3 minuten. Giet af en spoel onder koud, stromend water.
Roer de Parmezaanse kaas, citroenzest en citroensap door de risotto. Voeg de doperwten, babyspinazie en bieslook toe. Roer tot de spinazie geslonken is. Serveer de risotto direct, afgewerkt met blaadjes basilicum en verse oregano.
Verhit de Campina Grasboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak deze zacht en geurig, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de geperste look toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en kook nog eens 5 minuten tot de prei zacht is.
Voeg de risottorijst toe en roer goed, zorg ervoor dat elke rijstkorrel bedekt is met de boter. Bak gedurende 2 minuten. Voeg ongeveer 240 ml groentebouillon toe aan de rijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg steeds ongeveer 120 ml bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst al dente is.
Kook ondertussen de doperwten in kokend water gedurende 2-3 minuten. Giet af en spoel onder koud, stromend water.
Roer de Parmezaanse kaas, citroenzest en citroensap door de risotto. Voeg de doperwten, babyspinazie en bieslook toe. Roer tot de spinazie geslonken is. Serveer de risotto direct, afgewerkt met blaadjes basilicum en verse oregano.