Sluiten
kookmodus
Groene risotto
Stap 1 van 4

Verhit de Campina Grasboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak deze zacht en geurig, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de geperste look toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en kook nog eens 5 minuten tot de prei zacht is.

Stap 2 van 4

Voeg de risottorijst toe en roer goed, zorg ervoor dat elke rijstkorrel bedekt is met de boter. Bak gedurende 2 minuten. Voeg ongeveer 240 ml groentebouillon toe aan de rijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg steeds ongeveer 120 ml bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst al dente is.

Stap 3 van 4

Kook ondertussen de doperwten in kokend water gedurende 2-3 minuten. Giet af en spoel onder koud, stromend water.

Stap 4 van 4

Roer de Parmezaanse kaas, citroenzest en citroensap door de risotto. Voeg de doperwten, babyspinazie en bieslook toe. Roer tot de spinazie geslonken is. Serveer de risotto direct, afgewerkt met blaadjes basilicum en verse oregano.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Groene risotto Groene risotto
Recept
Campina

Groene risotto

Hoofdgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    sjalotten (fijngehakt)
  • 2
    teentjes knoflook (geperst)
  • 65
    g Campina Grasboter ongezouten
  • 1
    preien (in dunne halve ringen gesneden)
  • 300
    g risottorijst (zoals Arborio)
  • 1,2
    l groentebouillon (warm)
  • 150
    g doperwten (vers of diepvries)
  • 100
    g babyspinazie
  • 30
    g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 1
    zest van een bio citroen
  • 30
    g verse bieslook (fijngehakt)
  • 5
    basilicum blaadjes voor afwerking
  • 5
    verse oregano voor afwerking
  • 1
    zout en peper naar smaak
  1. Verhit de Campina Grasboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak deze zacht en geurig, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de geperste look toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de prei toe en kook nog eens 5 minuten tot de prei zacht is.

  2. Voeg de risottorijst toe en roer goed, zorg ervoor dat elke rijstkorrel bedekt is met de boter. Bak gedurende 2 minuten. Voeg ongeveer 240 ml groentebouillon toe aan de rijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg steeds ongeveer 120 ml bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst al dente is.

  3. Kook ondertussen de doperwten in kokend water gedurende 2-3 minuten. Giet af en spoel onder koud, stromend water.

  4. Roer de Parmezaanse kaas, citroenzest en citroensap door de risotto. Voeg de doperwten, babyspinazie en bieslook toe. Roer tot de spinazie geslonken is. Serveer de risotto direct, afgewerkt met blaadjes basilicum en verse oregano.

Recept
Campina
Pita van kip

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Penne arrabiata

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Lamsballetjes met tomatenroomsaus en aardappelpuree

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Champignon Ravioli met Romige Parmesansaus

Hoofdgerecht | 100 minuten