Sluiten
kookmodus
Tagliatelle met prei en spek
Stap 1 van 4

Maak  de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof gaar in een nootje boter. Voeg er de zure room en de lichte room van Campina aan toe en laat al roerend even doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

Stap 2 van 4

Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Stap 3 van 4

Kook de pasta beetgaar. Giet af en schep er de preisaus door. 

Stap 4 van 4

Verdeel de pasta over voorverwarmde borden.  Strooi er de spekjes over. Werk af met parmezaanschilfers en eventueel een  plukje groen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tagliatelle met prei en spek Tagliatelle met prei en spek
Recept
Campina

Tagliatelle met prei en spek

Hoofdgerecht
25 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 500
    g tagliatelle
  • 200
    g spek (gedroogd)
  • 3
    stengels preien
  • 250
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 200
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • parmezaan
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  1. Maak  de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof gaar in een nootje boter. Voeg er de zure room en de lichte room van Campina aan toe en laat al roerend even doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  2. Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  3. Kook de pasta beetgaar. Giet af en schep er de preisaus door. 

  4. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden.  Strooi er de spekjes over. Werk af met parmezaanschilfers en eventueel een  plukje groen.

Recept
Campina
Zeebaars in zoutkorst, gegrilde wintergroenten & romige mousselinesaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Quiche met plattekaas

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Tournedos van konijn met romige mosterdsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten