Sluiten
kookmodus
Romige moussaka gratiné
Stap 1 van 15

Was de aubergines, snij in plakjes, bestrooi met wat zout, en laat deze rusten.

Stap 2 van 15

Schil de aardappelen, snij in plakjes, en kook deze heel licht in gezouten water.

Stap 3 van 15

Laat uitlekken.

Stap 4 van 15

Pel de uien en de look en hak ze fijn.

Stap 5 van 15

Fruit ze samen in hete olijfolie.

Stap 6 van 15

Voeg het gehakt toe en blijf roeren.

Stap 7 van 15

Voeg de wijn, peper en zout toe en laat enkele minuten stoven.

Stap 8 van 15

Was de tomaten en snij in plakjes.

Stap 9 van 15

Dep de aubergines droog en bak ze lichtjes in olijfolie.

Stap 10 van 15

Leg de aardappelen in een diepe ovenschotel.

Stap 11 van 15

Bestrooi met vers gemalen peper.

Stap 12 van 15

Leg daarop het gehakt, en daarboven dakpansgewijs afwisselend een plakje aubergine en tomaat.

Stap 13 van 15

Klop de eieren met wat peper en zout en de room goed los en giet het er over.

Stap 14 van 15

Bestrooi lichtjes met wat rozemarijn en een beetje tijm.

Stap 15 van 15

Bak een uurtje in de oven op 200°C.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Romige moussaka gratiné Romige moussaka gratiné
Recept
Campina

Romige moussaka gratiné

Hoofdgerecht
40 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 500
    g rundsgehakt
  • 500
    g aardappelen (vastkokend)
  • 2
    aubergines
  • 2
    uien
  • 3
    tomaten
  • 2
    eieren
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    dl witte wijn
  • blaadjes rozemarijn
  • olijfolie
  • tijm
  • peper
  • zout
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
In de oven: 60 minuten
  1. Was de aubergines, snij in plakjes, bestrooi met wat zout, en laat deze rusten.

  2. Schil de aardappelen, snij in plakjes, en kook deze heel licht in gezouten water.

  3. Laat uitlekken.

  4. Pel de uien en de look en hak ze fijn.

  5. Fruit ze samen in hete olijfolie.

  6. Voeg het gehakt toe en blijf roeren.

  7. Voeg de wijn, peper en zout toe en laat enkele minuten stoven.

  8. Was de tomaten en snij in plakjes.

  9. Dep de aubergines droog en bak ze lichtjes in olijfolie.

  10. Leg de aardappelen in een diepe ovenschotel.

  11. Bestrooi met vers gemalen peper.

  12. Leg daarop het gehakt, en daarboven dakpansgewijs afwisselend een plakje aubergine en tomaat.

  13. Klop de eieren met wat peper en zout en de room goed los en giet het er over.

  14. Bestrooi lichtjes met wat rozemarijn en een beetje tijm.

  15. Bak een uurtje in de oven op 200°C.

Recept
Campina
Lamscarré, crème van zoete aardappel en gekonfijte groentjes

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Fusillisalade met curry

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Siciliaanse pastasalade met kip

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin

Hoofdgerecht | 75 minuten