Sluiten
kookmodus
Quiche met plattekaas
Stap 1 van 7

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2 van 7

Meng in een kom de Brabantse Plattekaas met de losgeklopte eieren, wat peper en zout tot je een glad beslag krijgt.

Stap 3 van 7

Snijd de kerstomaatjes in 2 en laat ze 2 minuten uitlekken op keukenpapier.

Stap 4 van 7

Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en besmeer het deeg met de mosterd.

Stap 5 van 7

Schik dan de andere ingrediënten op het deeg: de ham, de geraspte gruyère en de peterselie.

Stap 6 van 7

Giet er tot slot het mengsel van de eieren en platte kaas over.

Stap 7 van 7

Bak gedurende 30 minuten in de oven.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Quiche met plattekaas Quiche met plattekaas
Recept
Campina

Quiche met plattekaas

Hoofdgerecht
25 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • bladerdeeg (klaar voor gebruik)
  • 400
    g Campina Volle Plattekaas
  • 3
    eieren
  • 50
    g gerookte ham (rauw)
  • 100
    g kerstomaten
  • 1
    theelepels mosterd
  • 30
    g gruyère (geraspt)
  • 1
    eetlepels peterselie (gehakte)
  • peper
  • zout
In de oven: 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng in een kom de Brabantse Plattekaas met de losgeklopte eieren, wat peper en zout tot je een glad beslag krijgt.

  3. Snijd de kerstomaatjes in 2 en laat ze 2 minuten uitlekken op keukenpapier.

  4. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en besmeer het deeg met de mosterd.

  5. Schik dan de andere ingrediënten op het deeg: de ham, de geraspte gruyère en de peterselie.

  6. Giet er tot slot het mengsel van de eieren en platte kaas over.

  7. Bak gedurende 30 minuten in de oven.

Recept
Campina
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Groentelasagne

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Scampi met curry

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Romig vispannetje met handgepelde grijze garnaaltjes

Hoofdgerecht | 20 minuten