Sluiten
kookmodus
Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin
Stap 1 van 15

Een gratin bereiden door de Campina Melk en de Campina Room aan de kook te brengen met peper, zout, nootmuskaat, look, sjalot, tijm, rozemarijn en laurier.

Stap 2 van 15

De aardappelen met de mandoline in fijne plakjes snijden.

Stap 3 van 15

De plakjes toevoegen aan de room en deze hierin aan de kook brengen.

Stap 4 van 15

De massa overgieten in een bakplaat met bakpapier en garen in de oven op 160°C gedurende 45 minuten.

Stap 5 van 15

Als de gratin uit de oven komt, deze afdekken met een bakpapier en er een gewicht op plaatsen om deze mooi aan te drukken.

Stap 6 van 15

Laten afkoelen. Na afkoelen snijden of uitsteken en terug verwarmen op 150°C.

Stap 7 van 15

De groene asperges schillen, blancheren in gezouten water en afkoelen.

Stap 8 van 15

Net voor het doorgeven de asperges kort grillen.

Stap 9 van 15

De tuinbonen, doperwten, snijbonen kuisen, blancheren, afkoelen.

Stap 10 van 15

Opstoven in boter met gesnipperde sjalot.

Stap 11 van 15

De parelhoen opkuisen en aanbakken in een kleine hoeveelheid boter.

Stap 12 van 15

Kruiden met peper, zout en verder garen in de oven op 120°C.

Stap 13 van 15

Vet uit de pan verwijderen, blussen met Jessenhofke en bruine fonds.

Stap 14 van 15

Samen met een takje tijm en rozemarijn laten inkoken tot sausdikte.

Stap 15 van 15

Doorzeven.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin
Recept
Campina

Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin

Hoofdgerecht
75 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    groene asperges
  • 200
    g tuinbonen
  • 200
    g doperwten
  • 100
    g snijbonen
  • 400
    g aardappelen (geschild)
  • 1
    dl Campina Slagroom (40% vet)
  • 2
    sjalotten
  • 1
    teentjes knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • Chardonnayazijn
  • 0,2
    dl Campina Volle melk
  • 0,5
    dl Jessenhofke (donker)
  • 1,5
    dl bruine fond
  • peper
  • peperbolletjes
  • zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • 2
    parelhoenfilets
  1. Een gratin bereiden door de Campina Melk en de Campina Room aan de kook te brengen met peper, zout, nootmuskaat, look, sjalot, tijm, rozemarijn en laurier.

  2. De aardappelen met de mandoline in fijne plakjes snijden.

  3. De plakjes toevoegen aan de room en deze hierin aan de kook brengen.

  4. De massa overgieten in een bakplaat met bakpapier en garen in de oven op 160°C gedurende 45 minuten.

  5. Als de gratin uit de oven komt, deze afdekken met een bakpapier en er een gewicht op plaatsen om deze mooi aan te drukken.

  6. Laten afkoelen. Na afkoelen snijden of uitsteken en terug verwarmen op 150°C.

  7. De groene asperges schillen, blancheren in gezouten water en afkoelen.

  8. Net voor het doorgeven de asperges kort grillen.

  9. De tuinbonen, doperwten, snijbonen kuisen, blancheren, afkoelen.

  10. Opstoven in boter met gesnipperde sjalot.

  11. De parelhoen opkuisen en aanbakken in een kleine hoeveelheid boter.

  12. Kruiden met peper, zout en verder garen in de oven op 120°C.

  13. Vet uit de pan verwijderen, blussen met Jessenhofke en bruine fonds.

  14. Samen met een takje tijm en rozemarijn laten inkoken tot sausdikte.

  15. Doorzeven.

Recept
Campina
Tagliatelle carbonara met broccoli

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Royale lasagna

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Espuma van verse kaas, rode bieten carpaccio, brunoise van aardbei en appel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Kalfsvlees met boschampignons in roomsaus

Hoofdgerecht | 25 minuten