Sluiten
kookmodus
Siciliaanse pastasalade met kip
Stap 1 van 12

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid ze met peper en zout.

Stap 2 van 12

Bak ze lichtbruin in zeer warme olijfolie en houd warm.

Stap 3 van 12

Snijd de ham in reepjes en houd wat snippers apart.

Stap 4 van 12

Halveer de olijven en snijd ook de tomaten in fijne reepjes.

Stap 5 van 12

Was de courgette, snijd deze in schijfjes, kruid ze met peper, zout en provençaalsekruiden en bak ze kort af.

Stap 6 van 12

Kook de pasta in gezouten water en houd warm.

Stap 7 van 12

Maak nu de dressing.

Stap 8 van 12

Warm de olie op, samen met de mosterd en de witte wijn.

Stap 9 van 12

Laat even koken, voeg de room toe en laat deze indikken.

Stap 10 van 12

Werk af met de basilicum.

Stap 11 van 12

Meng de pasta, de kipreepjes, de ham, de tomaten, de olijven en de courgettes onder elkaar en giet er de warme saus over.

Stap 12 van 12

Serveer met wat krullen Parmezaanse kaas en de snippers ham.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Siciliaanse pastasalade met kip Siciliaanse pastasalade met kip
Recept
Campina

Siciliaanse pastasalade met kip

Hoofdgerecht
25 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 200
    g fusilli
  • 2
    kippenfilets
  • 100
    g ham
  • 50
    g zwarte olijven (ontpit)
  • 1
    courgettes
  • 50
    g zongedroogde tomaten (in olie)
  • olijfolie (zacht)
  • 1
    teentjes knoflook (geperst)
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    handjes basilicum (fijngesneden)
  • parmezaan
  • 1
    eetlepels mosterd
  • 0,5
    glas witte wijn
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  1. Snijd de kipfilets in reepjes en kruid ze met peper en zout.

  2. Bak ze lichtbruin in zeer warme olijfolie en houd warm.

  3. Snijd de ham in reepjes en houd wat snippers apart.

  4. Halveer de olijven en snijd ook de tomaten in fijne reepjes.

  5. Was de courgette, snijd deze in schijfjes, kruid ze met peper, zout en provençaalsekruiden en bak ze kort af.

  6. Kook de pasta in gezouten water en houd warm.

  7. Maak nu de dressing.

  8. Warm de olie op, samen met de mosterd en de witte wijn.

  9. Laat even koken, voeg de room toe en laat deze indikken.

  10. Werk af met de basilicum.

  11. Meng de pasta, de kipreepjes, de ham, de tomaten, de olijven en de courgettes onder elkaar en giet er de warme saus over.

  12. Serveer met wat krullen Parmezaanse kaas en de snippers ham.

Recept
Campina
Gratin Provençal

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Scampi met curry

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Vol-au-vent met salade en ovenfrieten

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Steak Stroganoff

Hoofdgerecht | 45 minuten