Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.
Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.
Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.
Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.
Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.
Meng alles door elkaar in de grote kookpot.
Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.
Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.
Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.
Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.
Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.
Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.
Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.
Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.
Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.
Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.
Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.
Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.
Meng alles door elkaar in de grote kookpot.
Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.
Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.
Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.
Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.
Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.
Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.
Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.