Sluiten
kookmodus
Royale lasagna
Stap 1 van 15

Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.

Stap 2 van 15

Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.

Stap 3 van 15

Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.

Stap 4 van 15

Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 5 van 15

Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.

Stap 6 van 15

Meng alles door elkaar in de grote kookpot.

Stap 7 van 15

Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.

Stap 8 van 15

Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.

Stap 9 van 15

Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.

Stap 10 van 15

Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.

Stap 11 van 15

Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.

Stap 12 van 15

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 13 van 15

Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.

Stap 14 van 15

Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.

Stap 15 van 15

Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Royale lasagna Royale lasagna
Recept
Campina

Royale lasagna

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g lasagne (droog)
  • 500
    g gemeng gehakt
  • 1
    takjes knoflook
  • 300
    g gekookte ham
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 0,5
    l Campina Halfvolle melk
  • 500
    g tomaten (in blokjes)
  • 250
    g champignons
  • 1
    rode peper
  • wortelen
  • Kaas (gemalen)
  • 1
    uien
  • basilicum
  • oregano
  • tijm
  • 30
    g bloem
  • 40
    g boter
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • 1
    groene peper
In de oven: 35 minuten
  1. Bak het gehakt in een koekenpan, en maak het los met een vork.

  2. Pel en versnipper de ajuin en snijd de champignons in schijfjes.

  3. Fruit beide met de look in flink wat olijfolie in een grote kookpot.

  4. Was de pepers en de wortels en snijd ze in kleine stukjes.

  5. Kook ze zacht in de microgolf of in kokend water.

  6. Meng alles door elkaar in de grote kookpot.

  7. Breng op smaak met verse kruiden, peper en zout, en voeg 2 soeplepels suiker toe om de wat zure tomatensmaak te verzachten.

  8. Laat gedurende 20 minuten heel zacht pruttelen.

  9. Laat intussen de boter smelten op een zacht vuur en doe er de bloem bij.

  10. Roer stevig door tot het een glad mengsel wordt.

  11. Meng er geleidelijk de melk door en laat lichtjes koken.

  12. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Neem een grote, diepe ovenschotel en wrijf deze in met olie.

  14. Maak vervolgens 5 tot 8 laagjes van saus, lasagnablaadjes, bechamelsaus en gekookte ham.

  15. Overgiet met de room en bedek met kaas om te gratineren en eventueel reepjes mozzarella.Gratineer 15 minuten in een oven op 180°C.

Recept
Campina
Quiche met spinazie en feta

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Romig aardappelstoofpotje met kip en broccoli

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Groentelasagne met basilicumroom

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gevulde aardappel met garnalen

Hoofdgerecht | 15 minuten