Maak op een schone ondergrond een berg van de bloem en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en voeg ¼ tl zout toe. Meng geleidelijk de eieren en de bloem samen. Kneed tot een glad deeg ontstaat. Voeg indien nodig een paar druppels water toe als het deeg te droog is, of wat bloem als het te plakkerig is. Je kan het pastadeeg ook in een keukenrobot maken. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Smelt de boter in een pan en bak de fijngehakte champignons op hoog vuur tot ze bruin zijn en de vloeistof verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de ricotta met de champignons tot een mooi geheel.
Rol het pastadeeg uit tot het flinterdun is met een roller of gebruik een pastamachine (stand 6 of 7). Leg een vel pasta over een bebloemde stervormige ravioli mal. Druk het deeg zachtjes met je vingers in de mal om de vorm van de sterren te bekomen. Plaats een kleine hoeveelheid van de champignonvulling in het midden van elk sterretje. Plaats een ander vel pastadeeg over het gevulde deeg en gebruik een deegroller om voorzichtig over de mal te rollen. Hierdoor worden de ravioli-vormen uitgesneden en worden de randen goed afgesloten.
Verwijder voorzichtig de overtollige deegranden en haal de gevormde sterrenravioli uit de mal.
Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ongeveer 3-4 minuten gaar. Verwijder ze uit de pan met een schuimspaan zodra ze gaar zijn en boven drijven.
Om de saus te maken: doe de Campina Culinaire Room en groentebouillon in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot het begint te sudderen. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en laat de saus sudderen tot deze iets dikker wordt.
Doe wat saus op elk bord en verdeel de ravioli over de borden. Werk af met wat extra saus, salieblaadjes en geraspte parmezaan.
Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
- Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
- Dessert: Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn
Voor pastadeeg:
Voor vulling en saus:
Maak op een schone ondergrond een berg van de bloem en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en voeg ¼ tl zout toe. Meng geleidelijk de eieren en de bloem samen. Kneed tot een glad deeg ontstaat. Voeg indien nodig een paar druppels water toe als het deeg te droog is, of wat bloem als het te plakkerig is. Je kan het pastadeeg ook in een keukenrobot maken. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Smelt de boter in een pan en bak de fijngehakte champignons op hoog vuur tot ze bruin zijn en de vloeistof verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de ricotta met de champignons tot een mooi geheel.
Rol het pastadeeg uit tot het flinterdun is met een roller of gebruik een pastamachine (stand 6 of 7). Leg een vel pasta over een bebloemde stervormige ravioli mal. Druk het deeg zachtjes met je vingers in de mal om de vorm van de sterren te bekomen. Plaats een kleine hoeveelheid van de champignonvulling in het midden van elk sterretje. Plaats een ander vel pastadeeg over het gevulde deeg en gebruik een deegroller om voorzichtig over de mal te rollen. Hierdoor worden de ravioli-vormen uitgesneden en worden de randen goed afgesloten.
Verwijder voorzichtig de overtollige deegranden en haal de gevormde sterrenravioli uit de mal.
Breng een pan water aan de kook en kook de ravioli in porties in ongeveer 3-4 minuten gaar. Verwijder ze uit de pan met een schuimspaan zodra ze gaar zijn en boven drijven.
Om de saus te maken: doe de Campina Culinaire Room en groentebouillon in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot het begint te sudderen. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en laat de saus sudderen tot deze iets dikker wordt.
Doe wat saus op elk bord en verdeel de ravioli over de borden. Werk af met wat extra saus, salieblaadjes en geraspte parmezaan.
Ontdek ook de andere recepten van ons eindejaarsmenu:
- Voorgerecht: Romige Bloemkoolsoep met Truffelolie
- Dessert: Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn