Sluiten
kookmodus
Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes
Stap 1 van 14

Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.

Stap 2 van 14

Neem een steelpan en smelt er de boter in.

Stap 3 van 14

Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

Stap 4 van 14

Giet er 200 ml van de bouillon bij.

Stap 5 van 14

Breng de saus al roerend aan de kook.

Stap 6 van 14

Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

Stap 7 van 14

Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Stap 8 van 14

Afkruiden met zout.

Stap 9 van 14

Snij de eendenborst in fijne plakjes, verdeel over de borden en giet er de saus over.

Stap 10 van 14

Serveer met de gebakken appeltjes en kleine, bruingebakken aardappelblokjes.

Stap 11 van 14 - Eendenborst:

Snij met een mes ruitvormige patronen in het vel van de eend.

Stap 12 van 14 - Eendenborst:

Leg de filets met hun huid op de grill voor 5 à 6 minuten. Schep regelmatig het vet van de pan. Bak daarna voor 8 minuten op de andere zijde.

Stap 13 van 14 - Eendenborst:

Snij de appels in vier, haal het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in grove stukken.

Stap 14 van 14 - Eendenborst:

Doe de appels in een andere pan dan de eend, samen met de suiker en de boter.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes
Recept
Campina

Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Eendenborst:

  • 2
    eendenborstfilets
  • 2
    appels (Golden)
  • 15
    g donkerbruine suiker
  • 20
    g boter
  • zout
  • peper

Peperroomsaus:

  • 2
    theelepels peperbolletjes
  • 20
    g boter
  • 20
    g bloem
  • 50
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • bouillonblokjes (rund)
  • 1
    eetlepels cognac
  1. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.

  2. Neem een steelpan en smelt er de boter in.

  3. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

  4. Giet er 200 ml van de bouillon bij.

  5. Breng de saus al roerend aan de kook.

  6. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

  7. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

  8. Afkruiden met zout.

  9. Snij de eendenborst in fijne plakjes, verdeel over de borden en giet er de saus over.

  10. Serveer met de gebakken appeltjes en kleine, bruingebakken aardappelblokjes.

Eendenborst:
  1. Snij met een mes ruitvormige patronen in het vel van de eend.

  2. Leg de filets met hun huid op de grill voor 5 à 6 minuten. Schep regelmatig het vet van de pan. Bak daarna voor 8 minuten op de andere zijde.

  3. Snij de appels in vier, haal het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in grove stukken.

  4. Doe de appels in een andere pan dan de eend, samen met de suiker en de boter.

Recept
Campina
Romig aardappelstoofpotje met kip en broccoli

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Koteletten met picklesroomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Spaghetti met gebakken scampi’s en kreeftenroomsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten