Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
Neem een steelpan en smelt er de boter in.
Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.
Giet er 200 ml van de bouillon bij.
Breng de saus al roerend aan de kook.
Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.
Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Afkruiden met zout.
Snij de eendenborst in fijne plakjes, verdeel over de borden en giet er de saus over.
Serveer met de gebakken appeltjes en kleine, bruingebakken aardappelblokjes.
Snij met een mes ruitvormige patronen in het vel van de eend.
Leg de filets met hun huid op de grill voor 5 à 6 minuten. Schep regelmatig het vet van de pan. Bak daarna voor 8 minuten op de andere zijde.
Snij de appels in vier, haal het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in grove stukken.
Doe de appels in een andere pan dan de eend, samen met de suiker en de boter.
Eendenborst:
Peperroomsaus:
Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
Neem een steelpan en smelt er de boter in.
Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.
Giet er 200 ml van de bouillon bij.
Breng de saus al roerend aan de kook.
Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.
Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.
Afkruiden met zout.
Snij de eendenborst in fijne plakjes, verdeel over de borden en giet er de saus over.
Serveer met de gebakken appeltjes en kleine, bruingebakken aardappelblokjes.
Snij met een mes ruitvormige patronen in het vel van de eend.
Leg de filets met hun huid op de grill voor 5 à 6 minuten. Schep regelmatig het vet van de pan. Bak daarna voor 8 minuten op de andere zijde.
Snij de appels in vier, haal het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in grove stukken.
Doe de appels in een andere pan dan de eend, samen met de suiker en de boter.