Sluiten
kookmodus
Aardappelgratin met parmezaanse kaas
Stap 1 van 9

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 9

Was de aardappelplakjes niet, het zetmeel dat erop zit zorgt ervoor dat de plakjes mooi aan elkaar blijven plakken.

Stap 3 van 9

Meng de room met de melk en klop de eieren eronder.

Stap 4 van 9

Voeg de verse kruiden, look en sjalot toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5 van 9

Vul de dresseerringen met laagjes aardappel, een lepel van het beslag en de Parmezaanse kaas.

Stap 6 van 9

Herhaal tot de ringen helemaal gevuld zijn en eindig met een laagje Parmezaanse kaas.

Stap 7 van 9

Bak 35 minuten in de oven.

Stap 8 van 9

Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en verwijder de dresseerringen. 

Stap 9 van 9

Werk verder af met geraspte oude kaas en peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Aardappelgratin met parmezaanse kaas Aardappelgratin met parmezaanse kaas
Recept
Campina

Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Hoofdgerecht
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    aardappelen (in flinterdunne plakjes)
  • 1
    teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 250
    g Campina Lichte Room (20% vet)
  • 250
    g Campina Halfvolle melk
  • eieren
  • takjes tijm (fijngesneden)
  • takjes rozemarijn
  • 1
    sjalotten (gesnipperd)
  • 100
    g parmezaansnippers
  • oude kaas (geraspt)
  • peterselie (fijngehakt)
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zout
In de oven: 35 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de aardappelplakjes niet, het zetmeel dat erop zit zorgt ervoor dat de plakjes mooi aan elkaar blijven plakken.

  3. Meng de room met de melk en klop de eieren eronder.

  4. Voeg de verse kruiden, look en sjalot toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vul de dresseerringen met laagjes aardappel, een lepel van het beslag en de Parmezaanse kaas.

  6. Herhaal tot de ringen helemaal gevuld zijn en eindig met een laagje Parmezaanse kaas.

  7. Bak 35 minuten in de oven.

  8. Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en verwijder de dresseerringen. 

  9. Werk verder af met geraspte oude kaas en peterselie.

Recept
Campina
Pasta met romige walnootpesto

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Cannelloni met shiitake, chorizo en lichte roomsaus met salie

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Hesprolletjes met room

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Pastasalade met rundslapjes, wasabi- roomdressing, komkommer en munt

Hoofdgerecht | 25 minuten