Sluiten
kookmodus
Mini bunny cheesecakes
Stap 1 van 7

Meng in een kom de verkruimelde speculaaskoekjes, rietsuiker en gesmolten boter. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een mini taartvorm met 6 vakjes (best met losse bodems). Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2 van 7

Doe de Campina verse kaas in een kom en voeg de poedersuiker en vanillepasta toe. Roer tot alles goed gemengd is.

Stap 3 van 7

Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Verwarm 50 ml van de Campina Volle Room op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan de pan en laat al roerend oplossen in de room. Haal van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Voeg de room met gelatine toe aan het kaasmengsel in een dunne straal terwijl je blijft roeren.

Stap 4 van 7

Klop in een aparte kom 250 ml Campina Volle Room stijf. Schep de opgeklopte room door het kaasmengsel en meng voorzichtig met een spatel tot het glad en romig is.

Stap 5 van 7

Hak de paaseitjes grof (hou 3 eetlepels van de paaseitjes voor afwerking) en voeg ze toe aan het roomkaasmengsel. Schep het mengsel in elk vakje over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de mini cheesecakes minstens 6 uur in de koelkast, tot ze stevig zijn.
Tip: Zet de cheesecakes 30 minuten voor het uithalen in de diepvries, zo kan je ze makkelijker uit de vormpjes halen.

Stap 6 van 7

Rol ondertussen het koekjesdeeg heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snij 12 'bunny oortjes' uit het deeg. Laat ze 7-9 minuten bakken op 170°C en laat daarna volledig afkoelen.

Stap 7 van 7

Haal de cheesecakes voorzichtig uit de bakvormpjes. Klop de rest van de Campina Volle Room stijf, schep in een spuitzak en spuit een toefje opgeklopte room op elke mini cheesecake. Garneer met de gehakte paaseieren en plaats 2 'bunny oortjes' in het midden van elke mini cheesecake.
 

Bewaar de cheesecakes in de koelkast.

Smakelijk!

 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Mini bunny cheesecakes Mini bunny cheesecakes
Recept
Campina

Mini bunny cheesecakes

Nagerecht
30 minuten | Zoet
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

 • 175
  g verkruimelde speculaaskoekjes
 • 60
  g boter (gesmolten)
 • 2
  eetlepels rietsuiker
 • 600
  g Campina Volle Verse Kaas
 • 150
  g poedersuiker (gezeefd)
 • 1
  theelepels vanillepasta (of zaadjes van 1 vanillestokje)
 • 450
  ml Campina Volle Room (33% vet)
 • 8
  gelatineblaadjes
 • 140
  g chocolade paaseitjes
 • 1
  koekjesdeeg (klaargemaakt of zelfgemaakt) voor de 'bunny oortjes'
 1. Meng in een kom de verkruimelde speculaaskoekjes, rietsuiker en gesmolten boter. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een mini taartvorm met 6 vakjes (best met losse bodems). Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

 2. Doe de Campina verse kaas in een kom en voeg de poedersuiker en vanillepasta toe. Roer tot alles goed gemengd is.

 3. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 10 minuten. Verwarm 50 ml van de Campina Volle Room op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan de pan en laat al roerend oplossen in de room. Haal van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Voeg de room met gelatine toe aan het kaasmengsel in een dunne straal terwijl je blijft roeren.

 4. Klop in een aparte kom 250 ml Campina Volle Room stijf. Schep de opgeklopte room door het kaasmengsel en meng voorzichtig met een spatel tot het glad en romig is.

 5. Hak de paaseitjes grof (hou 3 eetlepels van de paaseitjes voor afwerking) en voeg ze toe aan het roomkaasmengsel. Schep het mengsel in elk vakje over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de mini cheesecakes minstens 6 uur in de koelkast, tot ze stevig zijn.
  Tip: Zet de cheesecakes 30 minuten voor het uithalen in de diepvries, zo kan je ze makkelijker uit de vormpjes halen.

 6. Rol ondertussen het koekjesdeeg heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad en snij 12 'bunny oortjes' uit het deeg. Laat ze 7-9 minuten bakken op 170°C en laat daarna volledig afkoelen.

 7. Haal de cheesecakes voorzichtig uit de bakvormpjes. Klop de rest van de Campina Volle Room stijf, schep in een spuitzak en spuit een toefje opgeklopte room op elke mini cheesecake. Garneer met de gehakte paaseieren en plaats 2 'bunny oortjes' in het midden van elke mini cheesecake.
   

  Bewaar de cheesecakes in de koelkast.

  Smakelijk!

   

Recept
Campina
Confituurkoekjes

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht | 90 minuten

Recept
Campina
Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Vanillerisotto met gegrilde pruimen

Nagerecht | 20 minuten