Sluiten
kookmodus
Citroen meringue
Stap 1 van 13 - Voor de taart:

Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.

Stap 2 van 13 - Voor de taart:

Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.

Stap 3 van 13 - Voor de taart:

Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.

Stap 4 van 13 - Voor de taart:

Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.

Stap 5 van 13 - Voor de vulling:

Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.

Stap 6 van 13 - Voor de vulling:

Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml  verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.

Stap 7 van 13 - Voor de vulling:

Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het  citroensap en laat samen even doorkoken.

Stap 8 van 13 - Voor de vulling:

Giet het mengsel in de taartbodem.

Stap 9 van 13 - Voor de vulling:

Klop de eiwitten stijf.

Stap 10 van 13 - Voor de vulling:

Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.

Stap 11 van 13 - Voor de vulling:

Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit  stevige mengsel.

Stap 12 van 13 - Voor de vulling:

Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de  meringue bruin kleurt.

Stap 13 van 13 - Voor de vulling:

Laat afkoelen en serveer.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Citroen meringue Citroen meringue
Recept
Campina

Citroen meringue

Nagerecht
40 minuten | Zoet
8 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de taart:

  • 1
    kant-en-klaar bladerdeeg

Voor de vulling:

  • 200
    g bloemsuiker
  • 40
    g maïszetmeel
  • 1
    citroenen (zeste)
  • 2
    citroenen (sap)
  • 4
    eieren
  • 100
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • water
In de oven: 34 minuten
Voor de taart:
  1. Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.

  2. Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.

  3. Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.

  4. Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.

Voor de vulling:
  1. Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.

  2. Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml  verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.

  3. Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het  citroensap en laat samen even doorkoken.

  4. Giet het mengsel in de taartbodem.

  5. Klop de eiwitten stijf.

  6. Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.

  7. Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit  stevige mengsel.

  8. Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de  meringue bruin kleurt.

  9. Laat afkoelen en serveer.

Recept
Campina
Maïsflan met amandelen en rode besjes

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Clafoutis van bosbessen

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Chocomoussetaart

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Chocomousse met peren

Nagerecht | 15 minuten