Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.
Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.
Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.
Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.
Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.
Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het citroensap en laat samen even doorkoken.
Giet het mengsel in de taartbodem.
Klop de eiwitten stijf.
Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.
Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit stevige mengsel.
Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de meringue bruin kleurt.
Laat afkoelen en serveer.
Voor de taart:
Voor de vulling:
Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Vet de vorm in of gebruik het bakpapier.
Bak de vorm, gevuld met bv. bakbonen, gedurende 12 minuten op 180 graden.
Haal nadien de bakbonen eruit en bak de taartvorm nog 7 minuten tot hij goudbruin is.
Laat de taartbodem afkoelen. Niet ontvormen.
Meng 80 g suiker, het zetmeel, de zeste en de eigelen.
Leng het citroensap aan met water, tot je 200 ml verdund citroensap hebt. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg de room en het eigeelmengsel toe aan het citroensap en laat samen even doorkoken.
Giet het mengsel in de taartbodem.
Klop de eiwitten stijf.
Voeg er de rest van de bloemsuiker beetje bij beetje aan toe.
Smeer dit over de taart en maak wat piekjes met dit stevige mengsel.
Zet de taart 15 minuten in een oven van 180°, tot de meringue bruin kleurt.
Laat afkoelen en serveer.