Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig is.
Voeg geleidelijk aan de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel.
Verwarm het geheel au bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken.
Laat nadien afkoelen en voeg de speculoos toe. Meng goed.
Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen.
Klop ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel.
Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en opstijven in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de appels in schijfjes.
Bak ze in boter met lichtbruine suiker.
Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel.
Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen.
Bak in de oven goudbruin.
Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs.
Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig is.
Voeg geleidelijk aan de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel.
Verwarm het geheel au bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken.
Laat nadien afkoelen en voeg de speculoos toe. Meng goed.
Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen.
Klop ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel.
Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en opstijven in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de appels in schijfjes.
Bak ze in boter met lichtbruine suiker.
Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel.
Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen.
Bak in de oven goudbruin.
Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs.