Sluiten
kookmodus
Tarte tatin met speculaasijs
Stap 1 van 14

Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig  is. 

Stap 2 van 14

Voeg geleidelijk aan  de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel. 

Stap 3 van 14

Verwarm het geheel au  bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken. 

Stap 4 van 14

Laat nadien afkoelen  en voeg de speculoos toe. Meng goed. 

Stap 5 van 14

Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen. 

Stap 6 van 14

Klop  ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel. 

Stap 7 van 14

Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en  opstijven in de diepvries. 

Stap 8 van 14

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Stap 9 van 14

Snij de appels in schijfjes. 

Stap 10 van 14

Bak ze in boter met lichtbruine suiker. 

Stap 11 van 14

Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel. 

Stap 12 van 14

Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen. 

Stap 13 van 14

Bak in de oven goudbruin. 

Stap 14 van 14

Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tarte tatin met speculaasijs Tarte tatin met speculaasijs
Recept
Campina

Tarte tatin met speculaasijs

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 4
    eieren (enkel de dooier)
  • 120
    g suiker
  • 40
    cl Campina Volle melk
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 0,5
    theelepels kaneel
  • 25
    cl Campina Volle room (33% vet)
  • 200
    g speculoos
  • 2
    appels
  • 2
    eetlepels lichtbruine suiker
  • 15
    g boter
  • 1
    vellen bladerdeeg
  • 1
    snuifje zout
In de koelkast: 4 uur
  1. Klop de dooiers, de suiker en het zout tot het geheel licht en schuimig  is. 

  2. Voeg geleidelijk aan  de melk toe samen met de vanillesuiker en kaneel. 

  3. Verwarm het geheel au  bain-marie. Roer constant en laat gedurende 15 minuten indikken. 

  4. Laat nadien afkoelen  en voeg de speculoos toe. Meng goed. 

  5. Zet het mengsel 20 minuten in de diepvries om af te koelen. 

  6. Klop  ondertussen de room tot hij stijf is en voeg zachtjes toe aan het geheel. 

  7. Laat dit mengsel minstens vier uur afkoelen en  opstijven in de diepvries. 

  8. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  9. Snij de appels in schijfjes. 

  10. Bak ze in boter met lichtbruine suiker. 

  11. Beboter de binnenkant van de schaal en rangschik de schijfjes appel. 

  12. Bedek het geheel met bladerdeeg en snij er een gaatje in om de hete lucht te laten ontsnappen. 

  13. Bak in de oven goudbruin. 

  14. Keer de vorm om op een bord en serveer met een bolletje ijs. 

Recept
Campina
Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Maïsflan met amandelen en rode besjes

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys

Nagerecht | 15 minuten