Sluiten
kookmodus
Roomwitte X-mas tiramisu
Stap 1 van 3

Klop de suiker met de eierdooiers op. Roer er de mascarpone onder. Spatel dan ook de plattekaas, de zure room en de stijfgeklopte eiwitten onder het mengsel. Schep een laag van het plattekaasmengsel in een diepe serveerschaal.

Stap 2 van 3

Doe de witte rum met de melk en de room in een diep bord. Doop er de lange vingers in en schik ze op het plattekaasmengsel. Schep opnieuw een laag van het plattekaasmengsel over de lange vingers. Zet de tiramisu minstens enkele uren in de koelkast zodat alle smaken zich goed vermengen.

Stap 3 van 3

Werk de tiramisu voor het serveren af met geraspte witte chocolade en frambozen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Roomwitte X-mas tiramisu Roomwitte X-mas tiramisu
Recept
Campina

Roomwitte X-mas tiramisu

Nagerecht
60 minuten | Zoet
8 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 100
    g suiker
  • 3
    eierdooiers
  • 200
    g mascarpone
  • 400
    g Campina Volle Plattekaas
  • 2
    eetlepels Campina Lichte Zure Room (15% vet)
  • 2
    eiwit (stijfgeklopt)
  • 150
    ml rum
  • 200
    ml Campina Volle melk
  • 50
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    pakjes lange vingerkoeken
  • witte chocolade geraspt
  • frambozen
  1. Klop de suiker met de eierdooiers op. Roer er de mascarpone onder. Spatel dan ook de plattekaas, de zure room en de stijfgeklopte eiwitten onder het mengsel. Schep een laag van het plattekaasmengsel in een diepe serveerschaal.

  2. Doe de witte rum met de melk en de room in een diep bord. Doop er de lange vingers in en schik ze op het plattekaasmengsel. Schep opnieuw een laag van het plattekaasmengsel over de lange vingers. Zet de tiramisu minstens enkele uren in de koelkast zodat alle smaken zich goed vermengen.

  3. Werk de tiramisu voor het serveren af met geraspte witte chocolade en frambozen.

Recept
Campina
Blanc-manger met amandelen

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Taartje van pompoen en ijs met rijstpap

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Rode verse vruchten met munt gortepap, meringue en ahornsiroop

Nagerecht | 20 minuten