Sluiten
kookmodus
Clafoutis van bosbessen
Stap 1 van 10

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 10

Vet een ovenschaal in en bestrooi die met een koffielepeltje suiker.

Stap 3 van 10

Meng in een kom de plattekaas, de eierdooiers, de geraspte schil van de citroen en de bloem.

Stap 4 van 10

Voeg een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze stijf.

Stap 5 van 10

Voeg daarna pas de suiker toe. Schep het eiwitschuim onder het mengsel.

Stap 6 van 10

Doe de helft van het deeg in de taartvorm.

Stap 7 van 10

Leg de blauwe bosbessen erop en dek dan af met de andere helft van het deeg.

Stap 8 van 10

Zet de taartvorm in de oven en laat gedurende 40 minuten bakken.

Stap 9 van 10

Haal de clafoutis uit de oven en bestrooi hem met gezeefde poedersuiker.

Stap 10 van 10

Serveer lauw.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Clafoutis van bosbessen Clafoutis van bosbessen
Recept
Campina

Clafoutis van bosbessen

Nagerecht
25 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g blauwe bosbessen
  • 350
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    citroenen
  • 3
    eieren
  • 2
    eetlepels bloem
  • 60
    g griessuiker
  • 1
    eetlepels poedersuiker
  • snuifje zout
  • 1
    eetlepels suiker
In de oven: 40 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet een ovenschaal in en bestrooi die met een koffielepeltje suiker.

  3. Meng in een kom de plattekaas, de eierdooiers, de geraspte schil van de citroen en de bloem.

  4. Voeg een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze stijf.

  5. Voeg daarna pas de suiker toe. Schep het eiwitschuim onder het mengsel.

  6. Doe de helft van het deeg in de taartvorm.

  7. Leg de blauwe bosbessen erop en dek dan af met de andere helft van het deeg.

  8. Zet de taartvorm in de oven en laat gedurende 40 minuten bakken.

  9. Haal de clafoutis uit de oven en bestrooi hem met gezeefde poedersuiker.

  10. Serveer lauw.

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Rode verse vruchten met munt gortepap, meringue en ahornsiroop

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Peer & vanilleroomsoesjes

Nagerecht | 60 minuten