Sluiten
kookmodus
Taartje van pompoen en ijs met rijstpap
Stap 1 van 13

Snijd met een stansmes een rechthoek uit het bladerdeeg.

Stap 2 van 13

Verdun het eigeel met de lichte room en smeer het bladerdeeg in met dit mengsel.

Stap 3 van 13

Bak het deeg 16 minuten in de oven, op 180°C.

Stap 4 van 13

Kook de pompoen in gezouten water. Giet af, laat drogen en mix. Voeg er wat suiker bij.

Stap 5 van 13

Meng 1 l rijstpap met 200 gr suikersiroop en meng alles in een ijsmachine.

Stap 6 van 13

Kook 1 l water met 1 kg suiker. Laat dit afkoelen.

Stap 7 van 13

Karameliseer 250 gr suiker en voeg er 300 gr amandelschilfers aan toe.

Stap 8 van 13

Giet dit mengsel tussen twee siliconenblaadjes en laat het afkoelen.

Stap 9 van 13

Doe de gele wortelen en de gember in een sapcentrifuge en meng er xantana door.

Stap 10 van 13

Snijd het bladerdeeg in de lengte en vul het met de pompoenpuree.

Stap 11 van 13

Verwarm dit lichtjes in de oven.

Stap 12 van 13

Leg er een bolletje ijs en een stukje noga bij.

Stap 13 van 13

Werk het bord af met een beetje wortelsaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Taartje van pompoen en ijs met rijstpap Taartje van pompoen en ijs met rijstpap
Recept
Campina

Taartje van pompoen en ijs met rijstpap

Nagerecht
40 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 200
    g bladerdeeg
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    eieren
  • pompoen
  • 0,5
    kg wortelen (geel)
  • 1
    gember
  • 1
    l rijstpap
  • 300
    g amandel
  • 1,3
    kg suiker
  • xantana
In de oven: 16 minuten
  1. Snijd met een stansmes een rechthoek uit het bladerdeeg.

  2. Verdun het eigeel met de lichte room en smeer het bladerdeeg in met dit mengsel.

  3. Bak het deeg 16 minuten in de oven, op 180°C.

  4. Kook de pompoen in gezouten water. Giet af, laat drogen en mix. Voeg er wat suiker bij.

  5. Meng 1 l rijstpap met 200 gr suikersiroop en meng alles in een ijsmachine.

  6. Kook 1 l water met 1 kg suiker. Laat dit afkoelen.

  7. Karameliseer 250 gr suiker en voeg er 300 gr amandelschilfers aan toe.

  8. Giet dit mengsel tussen twee siliconenblaadjes en laat het afkoelen.

  9. Doe de gele wortelen en de gember in een sapcentrifuge en meng er xantana door.

  10. Snijd het bladerdeeg in de lengte en vul het met de pompoenpuree.

  11. Verwarm dit lichtjes in de oven.

  12. Leg er een bolletje ijs en een stukje noga bij.

  13. Werk het bord af met een beetje wortelsaus.

Recept
Campina
Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Gegrilde ananas, watermeloen en zelfgemaakt vanille-ijs

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Chocolademousse met slagroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht | 60 minuten