Sluiten
kookmodus
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas
Stap 1 van 16

Vul een schaaltje met koud water en laat daarin de gelatineblaadjes weken.

Stap 2 van 16

Neem een kom en doe er de plattekaas in.

Stap 3 van 16

Snij het vanillestokje overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.

Stap 4 van 16

Voeg deze vanillezaadjes toe aan de plattekaas.

Stap 5 van 16

Roer de bloemsuiker door de plattekaas.

Stap 6 van 16

Verwarm het sinaasappelsap op een laag vuurtje.

Stap 7 van 16

Voeg het sap van 1 citroen toe.

Stap 8 van 16

Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes in het sinaasappelsap oplossen.

Stap 9 van 16

Breng het mengsel zeker niet aan de kook en neem van het vuur.

Stap 10 van 16

Neem een tweede kom en klop hierin de room stijf.

Stap 11 van 16

Schenk het sinaasappelsap bij de room en roer.

Stap 12 van 16

Doe de mousse in een spuitzak en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Stap 13 van 16

Plet de frambozen of braambessen en doe het in een klein glas.

Stap 14 van 16

Spuit hier wat mousse op.

Stap 15 van 16

Werk af met verkruimelde speculaas.

Stap 16 van 16 - Extra

Extra: een spuitzak

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas
Recept
Campina

Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht
90 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    dl Campina Slagroom (40% vet)
  • 4
    eetlepels bloemsuiker
  • 2
    blaadjes gelatine
  • 1
    vanillestok
  • 1
    dl sinaasappelsap
  • 1
    citroenen
  • handjes speculoos
  • handjes frambozen
  1. Vul een schaaltje met koud water en laat daarin de gelatineblaadjes weken.

  2. Neem een kom en doe er de plattekaas in.

  3. Snij het vanillestokje overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.

  4. Voeg deze vanillezaadjes toe aan de plattekaas.

  5. Roer de bloemsuiker door de plattekaas.

  6. Verwarm het sinaasappelsap op een laag vuurtje.

  7. Voeg het sap van 1 citroen toe.

  8. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes in het sinaasappelsap oplossen.

  9. Breng het mengsel zeker niet aan de kook en neem van het vuur.

  10. Neem een tweede kom en klop hierin de room stijf.

  11. Schenk het sinaasappelsap bij de room en roer.

  12. Doe de mousse in een spuitzak en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  13. Plet de frambozen of braambessen en doe het in een klein glas.

  14. Spuit hier wat mousse op.

  15. Werk af met verkruimelde speculaas.

Extra
  1. Extra: een spuitzak

Recept
Campina
Warme én koude soep van aardbeien

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Blauwebessencakejes met vanilleroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Appel Muffins

Nagerecht | 10 minuten