Sluiten
kookmodus
Dame blanche van vers gedraaid ijs
Stap 1 van 10 - Ijs

Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.

Stap 2 van 10 - Ijs

Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.

Stap 3 van 10 - Ijs

Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.

Stap 4 van 10 - Ijs

Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.

Stap 5 van 10 - Ijs

Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.

Stap 6 van 10 - Ijs

Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.

Stap 7 van 10 - Chocoladesaus

Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.

Stap 8 van 10 - Chocoladesaus

Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.

Stap 9 van 10 - Slagroom

Klop de slagroom met de suiker halfstijf.

Stap 10 van 10 - Slagroom

Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Dame blanche van vers gedraaid ijs Dame blanche van vers gedraaid ijs
Recept
Campina

Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Ijs

  • 400
    g Campina Volle melk
  • 200
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    vanillestok
  • 205
    g suiker
  • 1
    snuifje zout
  • 3
    eieren (eierdooiers)

Chocoladesaus

  • 115
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 35
    g Campina Volle melk
  • 60
    g suiker
  • 150
    g zwarte chocolade

Slagroom

  • 300
    g Campina Slagroom (40% vet)
  • 15
    g suiker
In de ijsmarchine : 15 minuten
Ijs
  1. Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.

  2. Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.

  3. Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.

  4. Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.

  5. Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.

  6. Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.

Chocoladesaus
  1. Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.

  2. Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.

Slagroom
  1. Klop de slagroom met de suiker halfstijf.

  2. Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.

Recept
Campina
Strasso Crème Brûlée met passievruchten

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Chocolademousse met slagroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Minimilkshake met granaatappel

Ontbijt | 5 minuten