Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.
Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.
Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.
Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.
Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.
Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.
Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.
Klop de slagroom met de suiker halfstijf.
Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.
Ijs
Chocoladesaus
Slagroom
Breng de melk met de room, het vanillemerg en stokje, de suiker en het zout aan de kook.
Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.
Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door en giet terug bij de rest van het warme melkmengsel.
Zet terug op een zacht vuur en klop het mengsel los tot je een mooie binding krijgt.
Zet 24 uur in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
Draai het ijs 15 minuten af in de ijsmachine.
Breng de room samen met de suiker en de melk aan de kook.
Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.
Klop de slagroom met de suiker halfstijf.
Verdeel het ijs over kommetjes en werk af met een toefje slagroom en een lepel chocoladesaus.