Week de gelatine in ruim koud water, klop de Campina Room half op.
Breng de melk met het zout en het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook, zet van het vuur.
Haal het stokje eruit (spoel en droog af, steek het in de suikerpot, krijg je heerlijke vanillesuiker van).
Roer de suiker door de Campina Melk.
Voeg geweekte en uitgeknepen gelatine toe, blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
Laat de melk afkoelen tot lauwwarm, roer de halfopgeklopte room erdoor.
Doe de massa in vormpjes (spoel de vormpjes even met koud water, makkelijker te ontvormen).
Schil de sinaasappels, houd de schillen apart, pers de sinaasappels uit.
Dompel de schillen in kokend water, giet af na een minuutje, herhaal twee keer (totaal 3x uitvoeren).
Laat de schillen uitlekken en weeg ze.
Neem hetzelfde gewicht aan suiker en sinaasappel.
Doe alles samen in een pan en laat een uurtje of twee konfijten.
Laat de schillen uitdruipen en afkoelen.
Smelt de chocolade en haal de schillen erdoor.
Breng de honing en de Houblonesse aan de kook.
Voeg de appel en pruimen toe aan het mengsel en laat even doorkoken.
Neem van het vuur en laat afkoelen.
Snijd een vanillestokje open en schraap de zaadjes uit.
Doe de vanillezaadjes, de limoenzeste en de citroenhoning bij de Campina Volle Brabantse Plattekaas. Meng goed, doe in een spuitzak en laat afkoelen.
Laat de suiker met het water koken tot een temperatuur van 120°C.
Klop het eiwit ondertussen tot sneeuw.
Giet de kokende suiker al roerend op het geklopte eiwit.
Klop op tot het koud is, doe in een spuitzak, spuit kleine balletjes en streepjes met puntjes aan (na het bakken steken we het balletjes op het steeltje en maken zo een champignonnetje.
Zet 60 minuten in een oven op 60°C.
Dip het voetje in gesmolten witte chocolade, zet er een hoedje op, laat opstijven.
Bestuif met een mengeling van 1 deel bloemsuiker en 1 deel cacaopoeder.
Plaats een blanc manger-vormpje op een kletskop.
Leg hier wat compote tegen, plaats in de compote een meringuechampignon en trek een streep met de vanilleroom.
Plaats bij dit gerecht een potje sorbet.
Werk af met rood fruit en enkele muntblaadjes.
Blanc manger
Appelsiensnoepjes
Appel- en pruimencompote
Vanilleroom
Meringue
Afwerking
Week de gelatine in ruim koud water, klop de Campina Room half op.
Breng de melk met het zout en het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook, zet van het vuur.
Haal het stokje eruit (spoel en droog af, steek het in de suikerpot, krijg je heerlijke vanillesuiker van).
Roer de suiker door de Campina Melk.
Voeg geweekte en uitgeknepen gelatine toe, blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
Laat de melk afkoelen tot lauwwarm, roer de halfopgeklopte room erdoor.
Doe de massa in vormpjes (spoel de vormpjes even met koud water, makkelijker te ontvormen).
Schil de sinaasappels, houd de schillen apart, pers de sinaasappels uit.
Dompel de schillen in kokend water, giet af na een minuutje, herhaal twee keer (totaal 3x uitvoeren).
Laat de schillen uitlekken en weeg ze.
Neem hetzelfde gewicht aan suiker en sinaasappel.
Doe alles samen in een pan en laat een uurtje of twee konfijten.
Laat de schillen uitdruipen en afkoelen.
Smelt de chocolade en haal de schillen erdoor.
Breng de honing en de Houblonesse aan de kook.
Voeg de appel en pruimen toe aan het mengsel en laat even doorkoken.
Neem van het vuur en laat afkoelen.
Snijd een vanillestokje open en schraap de zaadjes uit.
Doe de vanillezaadjes, de limoenzeste en de citroenhoning bij de Campina Volle Brabantse Plattekaas. Meng goed, doe in een spuitzak en laat afkoelen.
Laat de suiker met het water koken tot een temperatuur van 120°C.
Klop het eiwit ondertussen tot sneeuw.
Giet de kokende suiker al roerend op het geklopte eiwit.
Klop op tot het koud is, doe in een spuitzak, spuit kleine balletjes en streepjes met puntjes aan (na het bakken steken we het balletjes op het steeltje en maken zo een champignonnetje.
Zet 60 minuten in een oven op 60°C.
Dip het voetje in gesmolten witte chocolade, zet er een hoedje op, laat opstijven.
Bestuif met een mengeling van 1 deel bloemsuiker en 1 deel cacaopoeder.
Plaats een blanc manger-vormpje op een kletskop.
Leg hier wat compote tegen, plaats in de compote een meringuechampignon en trek een streep met de vanilleroom.
Plaats bij dit gerecht een potje sorbet.
Werk af met rood fruit en enkele muntblaadjes.