Sluiten
kookmodus
Profiteroles
Stap 1 van 11

Doe het water in een pot en zet op een matig vuurtje.

Stap 2 van 11

Laat de boter smelten in het water.

Stap 3 van 11

Voeg nadien de bloem toe en roer tot alles goed samenklit.

Stap 4 van 11

Haal de pot van het vuur en breek een voor een de eieren in het mengsel.

Stap 5 van 11

Roer ondertussen goed zodat je een stevig beslag krijgt.

Stap 6 van 11

Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak.

Stap 7 van 11

Spuit toefjes van het beslag op je bakpapier. Opgelet! Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes. Hou er rekening mee dat ze nog ongeveer dubbel zo groot worden.

Stap 8 van 11

Verwarm de oven voor en bak de soesjes ongeveer 15 minuten op 200° C. Laat ze afkoelen.

Stap 9 van 11

Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er voorzichtig de coulis door.

Stap 10 van 11

Doe deze mix in een spuitzakje en vul er de soesjes mee.

Stap 11 van 11

Tip! Serveer eventueel met een bolletje ijs of wat fruit.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Profiteroles Profiteroles
Recept
Campina

Profiteroles

Nagerecht
15 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 100
    g boter
  • 110
    g bloem
  • 4
    eieren
  • 3
    dl Campina Slagroom (40% vet)
  • 50
    g bloemsuiker
  • 100
    g rodevruchtencoulis
  • 250
    ml water
In de oven: 15 minuten
  1. Doe het water in een pot en zet op een matig vuurtje.

  2. Laat de boter smelten in het water.

  3. Voeg nadien de bloem toe en roer tot alles goed samenklit.

  4. Haal de pot van het vuur en breek een voor een de eieren in het mengsel.

  5. Roer ondertussen goed zodat je een stevig beslag krijgt.

  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak.

  7. Spuit toefjes van het beslag op je bakpapier. Opgelet! Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes. Hou er rekening mee dat ze nog ongeveer dubbel zo groot worden.

  8. Verwarm de oven voor en bak de soesjes ongeveer 15 minuten op 200° C. Laat ze afkoelen.

  9. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er voorzichtig de coulis door.

  10. Doe deze mix in een spuitzakje en vul er de soesjes mee.

  11. Tip! Serveer eventueel met een bolletje ijs of wat fruit.

Recept
Campina
Mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Gebrande Campina Karnemelkpap met hoppejenever en hoppeconfituur

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Gegrilde ananas, watermeloen en zelfgemaakt vanille-ijs

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Tarte tatin met speculaasijs

Nagerecht | 30 minuten