Sluiten
kookmodus
Beef Wellington
Stap 1 van 12 - Rund met champignons

Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2 van 12 - Rund met champignons

Schroei de rundsfilet toe in een beetje olijfolie tot hij goudbruin ziet aan alle zijden. Haal hem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3 van 12 - Rund met champignons

Snij de champignon in dunne schijfjes en hak de sjalot fijntjes.

Stap 4 van 12 - Rund met champignons

Bak de fijngehakte sjalot samen met de boter in een braadpan. Voeg de champignons toe en laat het champignonmengsel goed braden.

Stap 5 van 12 - Rund met champignons

Rol het bladerdeeg uit. Leg er de koude champignons over, samen met de rundsfilet. Kruid met zout en peper.

Stap 6 van 12 - Rund met champignons

Rol het bladerdeeg helemaal om het vlees.

Stap 7 van 12 - Rund met champignons

Kleef de uiteinden van het deeg toe met het eigeel. Wrijf ook de bovenzijde van de rol in.

Stap 8 van 12 - Rund met champignons

Leg de rol op een bakplaat of in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Stap 9 van 12 - Voor de peperroomsaus

Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

Stap 10 van 12 - Voor de peperroomsaus

Giet er 200 ml van de bouillon bij.

Stap 11 van 12 - Voor de peperroomsaus

Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Stap 12 van 12 - Voor de peperroomsaus

Afkruiden met zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Beef Wellington Beef Wellington
Recept
Campina

Beef Wellington

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Rund met champignons

  • 800
    g rundsfilet (1 mooi stuk)
  • 250
    g Parijse champignons
  • 1
    sjalotten
  • 1
    rollen bladerdeeg
  • 1
    eieren (enkel het eigeel)
  • olijfolie
  • 30
    g boter
  • peper
  • zout

Voor de peperroomsaus

  • 2
    theelepels peperbolletjes
  • 20
    g boter
  • 20
    g bloem
  • 50
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    bouillonblokjes (rund)
  • 1
    eetlepels cognac
  • snuifje zout
In de oven: 20 minuten
Rund met champignons
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. Schroei de rundsfilet toe in een beetje olijfolie tot hij goudbruin ziet aan alle zijden. Haal hem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de champignon in dunne schijfjes en hak de sjalot fijntjes.

  4. Bak de fijngehakte sjalot samen met de boter in een braadpan. Voeg de champignons toe en laat het champignonmengsel goed braden.

  5. Rol het bladerdeeg uit. Leg er de koude champignons over, samen met de rundsfilet. Kruid met zout en peper.

  6. Rol het bladerdeeg helemaal om het vlees.

  7. Kleef de uiteinden van het deeg toe met het eigeel. Wrijf ook de bovenzijde van de rol in.

  8. Leg de rol op een bakplaat of in een ovenschaal en plaats in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Voor de peperroomsaus
  1. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

  2. Giet er 200 ml van de bouillon bij.

  3. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

  4. Afkruiden met zout.

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Gentse waterzooi

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Gevulde cannellonis

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht | 40 minuten