Sluiten
kookmodus
Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli
Stap 1 van 9

Laat de aardappelen ongeschild en versnij ze tot schijfjes. 

Stap 2 van 9

Maak een mengsel van room, zure room, peper, zout en nootmuskaat.

Stap 3 van 9

Schik de helft van de aardappelschijfjes op elkaar in een presenteerring of een ovenschaal. 

Stap 4 van 9

Overgiet de aardappelschijfjes met het mengsel van zure room. 

Stap 5 van 9

Schik de schijfjes verder. Giet de rest van het mengsel over de afgewerkte gratin en bestrooi met  gratinkaas. 

Stap 6 van 9

Plaats de aardappelen in de oven gedurende 20 min. 

Stap 7 van 9

Kook de broccoli met wat peper en zout tot hij gaar is. 

Stap 8 van 9

Bak de chateaubriands zoals gewenst en laat ze even rusten. 

Stap 9 van 9

Snij de chateaubriands en dien op met de broccoli en aardappelen. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli
Recept
Campina

Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli

Hoofdgerecht
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 4
    chateaubriands
  • 1
    broccoli
  • 6
    aardappelen
  • 100
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 100
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • nootmuskaat
  • gruyère
  • peper
  • zout
In de oven: 20 minuten
  1. Laat de aardappelen ongeschild en versnij ze tot schijfjes. 

  2. Maak een mengsel van room, zure room, peper, zout en nootmuskaat.

  3. Schik de helft van de aardappelschijfjes op elkaar in een presenteerring of een ovenschaal. 

  4. Overgiet de aardappelschijfjes met het mengsel van zure room. 

  5. Schik de schijfjes verder. Giet de rest van het mengsel over de afgewerkte gratin en bestrooi met  gratinkaas. 

  6. Plaats de aardappelen in de oven gedurende 20 min. 

  7. Kook de broccoli met wat peper en zout tot hij gaar is. 

  8. Bak de chateaubriands zoals gewenst en laat ze even rusten. 

  9. Snij de chateaubriands en dien op met de broccoli en aardappelen. 

Recept
Campina
Romige moussaka gratiné

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Quiche paddestoelen, bloemkool en geitenkaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Pasta met romige walnootpesto

Hoofdgerecht | 15 minuten